AUDIO: hoe Sven Nys het opneemt voor Mario De Clercq tijdens slotspeech

AUDIO: hoe Sven Nys het opneemt voor Mario De Clercq tijdens slotspeech

Dit weekend wordt de actieve carrière van Sven Nys afgesloten met een dubbel afscheidsfeest in het Antwerpse Sportpaleis. Veldritkrant.be was gisteren paraat op de eerste 'Merci Sven'. Lees hieronder de afscheidsspeech van Nys én zijn opmerkelijke oproep naar zijn fans.

16.000 man vierde zaterdagavond het afscheid van Sven Nys in het Antwerpse Sportpaleis. En dat wordt deze namiddag nog eens dunnetjes over gedaan. Een feest met alle toeters en bellen die je verwacht. Een kleine trialshow van de broers Belaey, en paar leuke emo-momenten met familie en trouwe entourage, wat pakkende beelden, drie wedstrijdjes -tijdrit, verspringen en een indoorcrossje- tegen negen concurrenten (met uiteraard Sven als winnaar), een hommage aan Nys van een resem ex-kampioenen, noem maar op.

Tot slot, net voor aanvang van het schlagerfestival, sprak Nys nog een laatste keer zijn fans toe met een zeven minuten durende speech. Daarin bedankte de Kannibaal van het veld iedereen die mee heeft geholpen aan zijn carrière. En, opmerkelijk, wees hij het publiek terecht voor het boegeroep aan het adres van Mario De Clercq. De drievoudige wereldkampioen had een videoboodschap ingesproken ter ere van Nys, maar dat werd door de fans niet enthousiast onthaald.

Beluister hier het grootste deel van de afscheidsspeech van Sven Nys en hoe hij op het einde het publiek aanzet om te feesten.... 


Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!