Vierde plaats voor Van der Poel in zaterdagetappe Sunshine Cup

Vierde plaats voor Van der Poel in zaterdagetappe Sunshine Cup

Mathieu van der Poel blijft het goed doen in Cyprus. Vandaag werd hij vierde, nadat hij samen met Kulhavy en Fontana sprintte voor plaats drie. De Italiaan Luca Braidot haalde het in een sprint met twee van zijn medevluchter Fabian Giger.

Het winnend duo finishte met een ruime bonus van ruim anderhalve minuut op een eerste achtervolgend groepje. Daarbij dus Van der Poel, net als andere toppers als Kulhavy en Fontana.

Morgen wordt de Sunshine Cup afgesloten met een cross country-race volgens het olympische format. Van der Poel kan er belangrijke punten pakken richting een aanvaardbare startplaats in zijn eerste wereldbekermanche... Die regels gelden voor Van der Poel gelukkig niet in Cyprus. Daar mag hij -dankzij zijn goede resultaten van de voorbije drie dagen- alvast op de eerste startrij plaatsnemen. In het algemeen klassement staat Mathieu na vandaag op plaats 4.

Githa Michiels

Ook onze landgenote Githa Michiels doet het bijzonder goed in Cyprus. De Belgische kampioene mountainbike finishte vandaag ook op een vierde plaats en staat momenteel derde in het algemeen klassement.

Foto: © EGO-Promotion Armin M. Küstenbrück / Tekst: NicoDick en B

Uitslag dag 3 heren klik - Uitslag dag 3 dames klik - Algemeen klassement heren na dag 3 klik - Algemeen klassement dames na dag 3 klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!