Paul Van Den Bosch stelde 'Coach voor het leven' voor in Ghelamco Arena

Paul Van Den Bosch stelde 'Coach voor het leven' voor in Ghelamco Arena

Gisteren hebben Paul Van den Bosch, co-auteur Thijs Delrue en uitgeverij Kannibaal 'Coach voor het leven' voorgesteld. Ook aanwezig: een pak atleten waar Van Den Bosch mee samenwerkte -waaronder Nys, Vanthourenhout en Herremans- en Minister Hilde Crevits.

Paul Van den Bosch pende -samen met co-auteur Thijs Delrue- het relaas van een lange carrière als coach neer in het boek 'Coach voor het leven', uitgegeven door Kannibaal. Van Den Bosch mocht op de voorstelling onder meer Minister van Onderwijs Hilde Crevits verwelkomen. Haar link met het boek? "Sport moet op school een nog belangrijkere plaats innemen", aldus Van Den Bosch. "We moeten onze kinderen zoveel mogelijk in beweging krijgen."

"Coach voor het leven is een coachtestament", zegt uitgever Gautier Platteau. "Het is het meeslepende verhaal van een pionier, een opvoeder, een mentor, een man met een mening. Zoals hij zelf altijd de mens achter zijn atleten ziet, toont hij dit keer de mens achter de coach."

Tal van atleten waar de Kempenaar in zijn lange carrière mee samenwerkte, passeerden de revue. Onder meer Chris Mariën, Eric Geboers, kersvers bondscoach Kevin De Weert en uiteraard de crossgerelateerden Marc Herremans en de twee Svennen, Vanthourenhout en Nys.

Herremans en Vanthourenhout

De relatie Nys-Van den Bosch kent het grote publiek uiteraard. Over de twee anderen toch een extra woordje: "Marc heeft onwaarschijnlijk geknokt na zijn ongeval en is tot op de dag van vandaag een bron van inspiratie. Als coach ga je heel hard relativeren als je het verhaal van Marc kent en van zo dichtbij hebt meegemaakt. Dan weet je wel dat winst maar winst is en verlies maar verlies. Het heeft geholpen om op een langdurige manier met atleten om te gaan."

Ook de relatie met Sven Vanthourenhout is best opmerkelijk. Van den Bosch geeft toe dat hij met de West-Vlaming niet bereikt heeft wat hij wilde bereiken. "Maar ik ben keihard met Sven blijven verder werken. Omdat ik in hem geloofde. En Sven is me trouw gebleven tot het eind van zijn carrière. Dat heeft me ongelooflijk veel plezier gedaan."

'Coach voor het leven' (192 pagina's) is dus een boek van Uitgeverij Kannibaal, is vanaf volgende week in de betere boekhandel te koop voor de prijs van 22,50 euro of kan online besteld worden. 

Win!!

Veldritkrant.be schenkt vier exemplaren van het boek weg aan zijn lezers. Hoe? Deel ons Facebook- of Twitterbericht over dit artikel en mail het antwoord op onderstaande vraag naar info@veldritkrant.be. Vergeet niet uw thuisadres te vermelden. Volgende week woensdag 2 maart 2016 maken we de winnaars bekend.
Vraag: in welk jaartal startte Paul Van den Bosch zijn carrière als coach?

Foto's: ©Severine Lacante, Kannibaal / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!