Van der Poel verrast gevestigde waarden in Cyprus

Van der Poel verrast gevestigde waarden in Cyprus

Straffe prestatie van Mathieu van der Poel in Cyprus. Na zijn tiende plaats in de tijdrit gisteren, sloot hij de eerste rit in lijn winnend af. "Zonder meer knap, maar met de nodige nuance", klinkt het bij Sven Nys. "Mathieu is in topvorm, de concurrentie in opbouw."

Van der Poel demarreerde op een lastig stuk bergop uit een omvangrijke kopgroep. Lange tijd stokte het in de achtervolging, maar los daarvan werd toch gesproken over een huzarenstukje van de jonge Nederlander.

”Een ongelooflijk sterke prestatie”, aldus ploegleider Christoph Roodhooft op de teamwebsite van BKCP-Corendon. “Mathieu reed veertig minuten voor iedereen uit. Pas in de diepe finale werd hij bijgehaald en achter gelaten door Fabian Giger. Toen twee andere renners naderden (de nieuwe leider Ferguson en de Pool Wawak), rechtte Mathieu opnieuw de rug en ging hij op zoek naar Giger om hem in de spurt te vloeren.”

Nys: "Selectie voor Rio zéér realistisch"

Sven Nys, die toch wat ervaring heeft in het mountainbikewereld, is niet eens verrast door de prestatie van Van der Poel. "Mathieu is een absolute klasbak", aldus Nys. "Daar moeten we niemand meer van overtuigen. Bovendien is hij in deze periode van het jaar gediend door de omstandigheden. De meeste mountainbikers zijn nu in opbouw, terwijl Mathieu zelf kan teren op een uitstekende conditie, zo net na het veldritseizoen. Dat speelt in zijn voordeel."

Nys is overigens overtuigd dat Van der Poel zich selecteert voor Rio, deze zomer. "Dat lijkt me zeer realistisch. Alleen is de vraag hoe zijn conditie zal zijn tijdens de Spelen. In augustus zal ook de tegenstand in optimale vorm verkeren."

Morgen staat in Cyprus de tweede rit in lijn op het menu. Zondag staat nog een echte CXO-wedstrijd geprogrammeerd. Maar één ding staat vast: in Cyprus weten ze ondertussen wie Mathieu van der Poel is.

Foto's: © EGO-Promotion Armin M. Küstenbrück / Tekst: NicoDick

Stand na dag 2 in Cyprus Sunshine Cup klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!