AGB 24/24
Isolteam - nieuws

Wout van Aert gunt Sven Nys zege als 'ultiem afscheidsgeschenk'

Wout van Aert gunt Sven Nys zege als 'ultiem afscheidsgeschenk'

Sven Nys heeft de Cyclocross Masters in Waregem gewonnen. Nys bolde samen met wereldkampioen Wout van Aert hand in hand over de streep. "Fantastisch gebaar", vond Nys het. "Mijn afscheidscadeau", reageerde Van Aert. Sanne Cant won de voorafgaande dameswedstrijd.

In het Waregemse stadscentrum kleurden Sven Nys en wereldkampioen Wout van Aert de finale, nadat Sven Vanthourenhout de wedstrijd eerder openbrak. Eenmaal Vanthourenhout gegrepen, trok Van Aert op twee ronden van het einde alleen op avontuur. Maar Vanthourenhout wendde zijn laatste krachten aan om kopman Sven Nys terug tot in het wiel van de wereldkampioen te loodsen. Het duo stormde op de streep af, maar tot een sprint kwam het niet.

Meer zelfs, de twee toppers bolden hand in hand over de finish. "Dit is mijn afscheidcadeau voor de grootste veldrijder aller tijden", aldus Van Aert. "Bij Merci Sven kan ik er niet bij zijn, omdat ik een weekendje in het buitenland vertoef. Op deze manier wilde ik toch mijn steentje bijdragen als eerbetoon. Het is trouwens nooit in mij opgekomen om Sven hier uit het wiel te rijden. Integendeel."

Nys glunderde. "Heel mooi gebaar van Wout. Dit siert hem als wereldkampioen. Toegegeven, had hij in de slotfase het gashendel opengedraaid, had ik moeten passen. Het maakt deze fantastische avond helemaal af."

Cant, Meeusen, Van Loy en Simunek

Het bijzonder talrijk opgekomen publiek trakteerde Nys met een oorverdovend applaus. Eerder op de avond had Sanne Cant de dameswedstrijd gewonnen. Zij haalde het van Ellen Van Loy en Jolien Verschueren. Tom Meeusen was net als twaalf maanden geleden de beste hoogspringer, terwijl respectievelijk Ellen Van Loy en Radomir Simunek de avond inluidden met winst in de tijdrit.

Foto's: Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30