Radomir Simunek crost nog twee jaar... in Tsjechische loondienst

Radomir Simunek crost nog twee jaar... in Tsjechische loondienst

Radomir Simunek (32) verlaat Era-Murprotec en verhuist -letterlijk en figuurlijk- terug naar zijn geboorteland Tsjechië. Daar zal hij nog twee jaar voor het Cyklo Team Tabor uitkomen. Daarna wordt hij er ploegleider en zal hij deel uitmaken van de organisatie van de Toi Toi Cup.

Het was deze middag in Oostmalle dat Radomir Simunek zijn toekomstplannen uit de doeken deed. Na aan volledige carrière in Belgische loondienst (respectievelijk bij Mr Bookmaker, Palmans, BKCP-Powerplus en ERA-Murprotec) heeft de Tsjechische kampioen besloten om in de nadagen van zijn carrière voor het Tsjechische Cyklo Team Tabor uit te komen.

Simunek -die zijn hele leven werd begeleid door de familie Roodhooft- zal ook terug in Tsjechië gaan wonen. Vanavond vertrekt hij nog naar zijn thuisland. Bij Cyklo Team Tabor zal hij nog twee jaar actief zijn (zelfs met een optie voor een derde jaar), waarna hij deel zal uitmaken van de ploegleiding van het team. Hij zal in de toekomst ook een rol spelen in de ToiToi Cup, het Tsjechische regelmatigheidscriterium.

Radomir Simunek is ondertussen meer dan tien jaar prof en behaalde uitgerekend dit seizoen zijn grootste triomf uit zijn carrière door het behalen van zijn allereerste nationale titel. In België was de minzame Tsjech -die zich net als alle andere landgenoten vrij snel aanpaste en een aardig mondje Nederlands praat- in elk geval een graag geziene gast in de cross.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick en JulienGielen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!