Velofollies 2023

Meeusen klopt Vanthourenhout en Diether Sweeck in Lebbeke

Meeusen klopt Vanthourenhout en Diether Sweeck in Lebbeke

Tom Meeusen heeft de Kleicross in Lebbeke op zijn naam geschreven. Voor de Essenaar zijn vijfde seizoenszege. Michael Vanthourenhout en Diether Sweeck vervolledigden het podium. Wereldkampioen Wout van Aert finishte als vijfde na een val in de beginfase.

Net voor de start van de wedstrijd gingen de hemelsluizen open en dat maakte het parcours in Lebbeke nog wat zwaarder. Sven Nys kwam net na de start ten val en ging overkop. Hij trok noodgedwongen als laatste het veld in. Michael Vanthourenhout en Tom Meeusen trokken fel van leer en sloegen al na twee ronden een mooi kloofje op Diether Dweeck, Wout van Aert, Eli Iserbyt en Tim Merlier.

Sven Nys was ondertussen opgeklommen naar een tiende plaats, maar kende opnieuw pech. Op een zware modderstrook maakte hij wederom een koprol en zag dan het uitzichtloze van zijn zaak in en verdween uit wedstrijd.

Met nog vijf ronden te rijden liet Tom Meeusen zijn metgezel Michael Vanthourenhout in de steek. Dieter Sweeck had zich op de derde plaats geposteerd en Wout van Aert volgde als vierde voor Tim Merlier en Kevin Pauwels. Tom Meeusen kwam niet meer in de problemen en enkel de strijd voor de vierde plaats leverde in het uitgeregende Lebbeke nog wat animo op. Van Aert leek lang op weg die in te palmen, maar Kevin Pauwels maakte van een foutje van de wereldkampioen gebruik om een rij op te schuiven.

Bij de dames ging de zege naar Jolien Verschueren. Seppe Rombouts was in Lebbeke de beste junior.

Foto ©Photopress.be

Uitslagen vinden jullie via onze kalenderpagina




Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!