Isolteam - nieuws

Mettepenningen wilde Richard Groenendaal niet nog meer bedenktijd geven

Mettepenningen wilde Richard Groenendaal niet nog meer bedenktijd geven

Danny De Bie volgt Mario De Clercq op en wordt dus de nieuwe coach van Marlux-Napoleon Games. Ook Richard Groenendaal stond -samen met Lars van der Haar- in de belangstelling, maar Mettepenningen wilde niet langer wachten. "Mijn buikgevoel zegt dat De Bie de juiste keuze is."

Jan Verstraeten, Richard Groenendaal en Danny De Bie. Dat waren de drie namen die teammanager Jurgen Mettepenningen een tijd geleden zelf de wereld instuurde als potentiële vervanger van Mario De Clercq. Die laatste wilde zelf een stap opzij zetten en met een andere functie in de ploeg wat meer tijd voor zijn familie creëren.

Het zag er lange tijd naar uit dat voor Groenendaal de eerste keuze was van Mettepenningen. Vooral omdat ook Lars Van der Haar dan eventueel mee de overstap zou kunnen maken. Maar Groenendaal had blijkbaar tijd. Veel tijd. En dat zinde Mettepenningen dus niet. "Ik had beloofd dat ik voor de Sluitingsprijs in Oostmalle de opvolger van Mario zou bekendmaken. Dat zowel mijn renners als mijn sponsors wisten waar ze aan toe waren voor we het seizoen afsluiten. Bij deze hou ik woord."

"Van der Haar weet hoe de kaarten liggen"

"Dat ik daarmee de piste Van der Haar opgeef? Ik besef dat dat gevolgen kan hebben wat de eventuele komst van Lars betreft. Maar ik heb ook altijd gezegd dat dat geen must was. Ik geloof nog steeds in Kevin Pauwels. En Michael Vanthourenhout is een topper in wording. Vantornout schrijf ik ook nog niet af. Maar... Van der Haar blijft welkom. Hij kreeg een mooi voorstel en weet hoe de kaarten liggen. En bij deze heb ik wel mijn stelling kracht bijgezet dat Van der Haar geen must is."

Maar Mettepenningen wilde het uiteraard vooral over De Bie hebben. "Danny is een ploegleider met veel ervaring. Vanaf onze eerste gesprekken had ik een zeer goed gevoel. Hij werkte eerder al met toppers als Stybar bij Telenet-Fidea. Ook Kevin Pauwels en Klaas Vantornout zaten ooit bij hetzelfde team. En De Bie bewees al dat hij renners beter kan maken. Eigenlijk hebben we vrij snel de knoop doorgehakt. Iedereen is tevreden met deze keuze."

De Clercq wordt sportief coördinator

Behalve Peter Bauwens dan, teammanager van De Bie's huidige ploeg Superano Ham-Isorex-Tarteletto. Dat team geeft uitgerekend morgen zijn ploegvoorstelling en moet dat dus doen zonder zijn veldritcoach. Bovendien had Bauwens heel wat plannen. "Er was ook niets mis bij die ploeg", weet De Bie. "Maar daar moest nog gebouwd worden. Hier is veel meer voorhanden. Marlux-Napoleon Games is toch nog van een andere orde dan de ploeg van Peter."

Mario De Clercq -pas opa geworden- blijft trouwens actiever dan gedacht. De drievoudige wereldkampioen wordt sportief coördinator en zal ook nog trainingen blijven geven op de Kluisberg. Tezelfdertijd zal De Bie dat met andere jongens doen in de Kempen. "Maar ik heb niet meer de verplichting om op alle wedstrijden aanwezig te zijn", aldus De Clercq nog. "Maar ik heb nog uitdagingen genoeg. Zo wil ik onze junioren helpen met hun overstap naar de beloften. En ik zal ook wat meer logistiek werk voor mijn rekening nemen."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930