Jan Verstraeten vindt onderdak bij Crelan-Vastgoedservice

Jan Verstraeten vindt onderdak bij Crelan-Vastgoedservice

Het lijkt vandaag wel 'ploegleidersdag'. Deze middag kondigde Marlux de komst van Danny De Bie aan, zonet geraakte ook bekend dat Jan Verstraeten Crelan-Vastgoedservice versterkt. Verstraeten wordt 'sporttechnisch coördinator' van het team van Wout van Aert.

Jan Verstraeten (37) functioneerde jarenlang aan de zijde van Sven Nys. Maar snel na de bekendmaking dat Nys na zijn actieve carrière naar Telenet-Fidea zou trekken, bleek dat daar voor Jan Verstraeten om budgettaire redenen geen plaats was. In eerste instantie een ontgoocheling voor Verstraeten, maar de Kempenaar blijft dus in het wielerwereldje.

De naam van Jan Verstraeten circuleerde ook bij Marlux-Napoleon Games, maar daar werd uiteindelijk voor Danny De Bie gekozen. Naar verluidt was Verstraeten ook deze week al rond met Crelan-Vastgoedservice, het team van wereldkampioen Wout van Aert, waar hij als sporttechnisch coördinator zal worden tewerkgesteld.

Opnieuw bij Luc Versele

"De eerste gesprekken gaven me meteen vertrouwen", aldus Verstraeten zelf. "Ik kom hier dan ook terecht in een warme en professionele entourage. En in een ploegstructuur met veel mogelijkheden. Ik kijk trouwens uit naar de samenwerking met alle renners en met Wout van Aert in het bijzonder, een topper die me ook als mens enorm aanspreekt. Leuk extraatje is dat ik opnieuw terechtkom bij de bank Crelan en zijn CEO Luc Versele, een zeer loyale sponsor in het wielrennen. Die opportuniteit wilde ik niet laten liggen."

"Top", was ook de eerste reactie van wereldkampioen Wout van Aert. "Wie jaren met Sven Nys heeft samengewerkt, kent het klappen van de zweep. Super dat hij die opgedane ervaring met ons wil delen. Het kan ons als team alleen maar sterker maken."

Albert: "Logistiek zeer belangrijk"

Verstraeten zal vooral focussen op het op- en begeleiden van de jongeren, het logistieke aspect mee ondersteunen en naast Niels Albert staan in het veld. "Opnieuw een belangrijke stap in de uitbouw van de structuur van ons team", aldus teammanagers Geert Vanhoof en Timmy Simons.

Niels Albert: "En of Jan een meerwaarde is. Hij kent het milieu en heeft ook de contacten. Als hij zich bekommert om de jongeren, kan ik meer tijd vrijmaken voor de profs. Daarnaast wordt hij logistiek heel belangrijk. Als er nog een werkpuntje was binnen het team, dan wel dit."


Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!