Marlux-Napoleon Games haalt Laura Verdonschot

Marlux-Napoleon Games haalt Laura Verdonschot

Nu het damesveldrijden steeds meer aandacht krijgt in de media, willen ook de profteams een dame in hun kleuren zien rondfietsen. Zo strikt Jurgen Mettepenningen Laura Verdonschot. De Limburgse belofte zal vanaf januari 2017 in dienst van Marlux-Napoleon Games uitkomen.

Sinds dit jaar krijgen ook de dameswedstrijden meer aandacht op tv. Zo komen onder meer de Bpost Bank-manches en een aantal wedstrijden voor de Wereldbeker rechtstreeks op het scherm. En de kijkcijfers vallen nog mee ook. Dat heeft dus zijn gevolgen: ook de grotere teams willen hun graantje meepikken. Tot voor het WK was bijvoorbeeld Femke Van Den Driessche druk gesolliciteerd, maar die interesse is sinds het incident in Heusden-Zolder uiteraard weggeëbd.

Jurgen Mettepenningen sloot onlangs een deal met Laura Verdonschot. De 19-jarige Lommelse werd opgeleid door het AA Drink-BRIS team van Geert Wellens en verhuisde begin dit veldritseizoen naar Kalas-NNOF. Als belofte reed ze het voorbije seizoen vooral in de schaduw van Van Den Driessche, maar we kennen ondertussen de reden.

Vanaf 1 januari 2017 zal het Limburgse talent dus de kleuren verdedigen van Marlux-Napoleon Games. Na Enertherm-BKCP (Sanne Cant) en Telenet-Fidea (Ellen Van Loy, Jolien Verschueren, Loes Sels, etc...) zal dus een derde Belgisch profteam zijn plaats in het damesveldrijden opeisen.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!