Einde seizoen voor ongelukkige Laurens Sweeck

Einde seizoen voor ongelukkige Laurens Sweeck

Laurens Sweeck hield aan zijn crash in de Noordzeecross in Middelkerke een breukje aan een bot in de linkerpink over. De kopman van ERA – Murprotec trapte bij de start zijn ketting stuk en knalde tegen de boarding aan. Pas in de finale verliet hij de wedstrijd.

Pas na een bezoek aan het ziekenhuis werd een breuk vastgesteld. “Een mooi breukje, maar wel diagonaal en dus vrij lang. Mijn linkerarm ging tot de elleboog in een open gips om de fractuur te stabiliseren", aldus Sweeck. "Mij werden twee mogelijkheden voorgesteld. Optie een is de zaak zonder heelkundige ingreep te laten genezen. Maar dan moet ik rekenen op een proces tot zes weken. Optie twee is een kleine operatie om de breuk met een boutje te hechten en een sneller herstel. Ik koos voor het laatste."

"Die ingreep onderga ik morgen, maandag, in het ziekenhuis van Herentals. Het is spijtig dat mijn goede seizoen hier en nu moet eindigen, maar als dit toch moest gebeuren dan beter nu dan weken geleden. Door mijn opgave in Middelkerke verloor ik wel mijn zesde plaats in het eindklassement van de Superprestige en zakte ik naar plaats zeven. En het ziet er ook naar uit dat ik onze geplande skivakantie op mijn buik mag schrijven.”

Foto: ©Photopress.be





Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!