'Terugblik WK Cyclocross 2016' te koop: 299 foto's, 1,6 kilo én een huzarenstukje

'Terugblik WK Cyclocross 2016' te koop: 299 foto's, 1,6 kilo én een huzarenstukje

Wil je nog eens de triomfen van Wout van Aert of Eli Iserbyt herbeleven? Of de reactie van Sven Nys zien na zijn allerlaatste WK? Schaf je dan dit fotoboek aan. Een huzarenstukje van crossfotograaf Peter Deconinck, waarin alle Belgen én de andere toppers ruim aan bod komen.

34 bij 24,5 centimeter groot en 1,6 kilogram zwaar. 240 pagina's. 299 foto's. En een 40-tal begeleidende teksten, waarbij reacties van alle Belgen die van start gingen op het WK. Dat is in een tweetal zinnen samengevat waar het om gaat. Uitgever van dienst: Photopress.be, of het -kleine maar kwalitatief sterke- fotoagentschap van fotograaf Peter Deconinck, waar trouwens ook Veldritkrant.be mee samenwerkt.

Opmerkelijk: het boek rolde vorige zaterdag, exact zes dagen na het WK, al van de persen. Een huzarenstukje van Deconinck en zijn team. "Een kleine stunt, al zeg ik het zelf", lacht Deconinck. "Het recente WK leek me ideaal om een boek over te maken. Omdat we enkele kandidaten hadden voor een wereldtitel en omdat de cyclocross leeft in Vlaanderen. Maar ook omdat ik als fotograaf werk voor zo goed als alle crossploegen. Organisator Koen Monu ken ik ook vrij goed en ook hij zag wel iets in een WK-terugblikboek.”

Zes delen

“Om een WK goed in beeld te brengen had ik nog drie andere fotografen gecontacteerd. Alle vier concentreerden we ons op een ander facet van de cross. Daardoor is er variatie aan beelden in elke categorie. Er zijn zes verschillende stukken: Elite mannen, Mannen -23, Elite vrouwen, Vrouwen -23, Mannen junioren en Sfeer."

In het lijvige naslagwerk komen alle Belgische deelnemers komen aan bod. Natuurlijk krijgen de twee wereldkampioenen Wout Van Aert en Eli Iserbyt meer aandacht dan iemand die opgaf. Een monument als Sven Nys, die zijn laatste WK-cross reed, krijgt ook heel wat foto's. En ja, ook Femke Van den Driessche zijn we niet vergeten." Bij elke Belgische deelnemer staat trouwens een reactie of commentaar, geschreven door ondergetekende...

Waar te koop?

Wie het boek wil, kan het online bestellen via deze link. Of je kan morgen in Middelkerke terecht in de fanshops van Marlux-Napoleon Games, Crelan-Vastgoedservice en Telenet-Fidea.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!