Bpost-eindzeges voor Hermans, Cant en Van den Eynde

Bpost-eindzeges voor Hermans, Cant en Van den Eynde

Drie eindzeges in de bpost bank trofee moesten in Sint-Niklaas nog worden toegekend. Quinten Hermans had geen superdag bij de beloften, maar deed toch ruim beter dan zijn belager Daan Hoeyberghs. De eindwinst van Sanne Cant bij de dames en Vince Van den Eynde bij de nieuwelingen kwam niet meer in gevaar.

Bij de beloften mocht er vooraf nog de meeste spanning worden verwacht. Europees kampioen Quinten Hermans, vorige week nog goed voor een bronzen WK-medaille, begon aan de opdracht met amper zestien seconden voorsprong op Daan Hoeyberghs. Heel lang duurde die spanning niet, want hoewel Hermans zeker niet zijn beste dag had, reed hij al snel een eind voor Hoeyberghs uit. Hermans pakte ook nog tien bonificatieseconden mee aan de tussenspurt en kon het zich vervolgens veroorloven om pas als achtste over de finish te rijden.

“Ik startte wel met de bedoeling om mee te spelen voor de overwinning, maar ik voelde al snel dat die er niet inzat”, verklaarde Hermans. “Ik ben me dan maar beginnen focussen op het veiligstellen van de eindzege.”

De strijd om de dagzege was ook al snel beslecht. Daan Soete, de man die vorige week het WK openbrak met een eerste versnelling, opende ook in Sint-Niklaas de debatten. Adam Toupalik, de Tsjechische antiheld van Zolder, kon even standhouden, maar brak dan en zou nog heel ver terugvallen. Soete won uiteindelijk met ruime voorsprong op Berne Vankeirsbilck, Nicolas Cleppe, Thijs Aerts, Yannick Peeters en wereldkampioen Eli Iserbyt.

“Ik heb er lang op moeten wachten, maar nu heb ik toch een eerste zege beet dit seizoen”, zei Soete. “Ik had van bij de start een heel goed gevoel en besliste om al snel stevig te versnellen. Enkel Toupalik kon even terugkeren, maar eens hij definitief was gelost, moest ik enkel mijn tempo onderhouden. Bij de eerste achtervolgers zaten veel ploegmaats en dat speelde ook in mijn kaart.”

Thalita de Jong domineert

Met een bonus van 3:51 op Jolien Verschueren moest Sanne Cant zich geen zorgen meer maken bij de dames. Zowat de hele wedstrijd bleven ze in mekaars buurt, met daarbij ook nog het Britse duo Nikki Harris-Helen Wyman. Dit echter allemaal op ruime achterstand van de kersverse wereldkampioene Thalita de Jong. In de slotronde reed Harris naar plaats twee, voor Cant, Verschueren en Wyman.

“Ik ben blij dat ik het heb gered voor de eindzege”, zei Cant na een moeizame wedstrijd. “Woensdag ben ik na de cross in Maldegem ziek geworden en momenteel zit ik aan de antibiotica. Voor de wedstrijd zag ik het niet echt zitten, dus met een derde plaats en eindwinst kan ik gezien de omstandigheden tevreden zijn.”

Van den Eynde heeft genoeg aan tweede plaats

Bij de nieuwelingen kon Vince Van den Eynde met een voorsprong van dertien punten op Tomas Kopecky vrij gerust aan de slotmanche beginnen. Bovendien kon hij zich al in de eerste wedstrijdhelft in een kopgroep met verder ook Bart Artz en Ryan Cortjens nestelen. Deze laatste viel nog letterlijk weg in de slotronde, waarna de jarige Nederlander Artz zich sneller toonde dan Van den Eynde.

“Eindwinst in de bpost bank trofee was al voor het seizoen een doel”, aldus Van den Eynde. “Dat is dus een geslaagde missie, maar ik had die eindzege wel graag wat extra glans gegeven met een overwinning. Dat is jammer genoeg niet gelukt.”

Dekker met WK-vorm

Bij de junioren, die geen eigen klassement hebben, stond er geen maat op Jens Dekker. De wereldkampioen finishte met 1:19 voorsprong op Florian Vermeersch, Reno Bauters werd derde. Jappe Jaspers had materiaalpech bij de start en moest een halve ronde lopen. Meer dan een achttiende plaats zat er niet meer in.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: FilipDeGreef




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!