Mathieu van der Poel wil mountainbiken in Rio

Mathieu van der Poel wil mountainbiken in Rio

Mathieu van der Poel heeft er een nieuwe uitdaging bij. De wereldkampioen veldrijden van 2015 mikt op deelname aan de Olympische Spelen in Rio. Niet als wegrenner, wel als mountainbiker. Dat vertelde de jonge Nederlander aan de kranten van het Mediahuis.

BMX'en zit in zijn genen. Wegwedstrijden rijden en winnen ook. En vooral in het veld geniet hij met volle teugen. Op vorige zondag na dan... Maar nu gaat Mathieu van der Poel dus ook mountainbiken. En niet zomaar. Hij hoopt zich te kwalificeren voor Rio.

"Niet evident", beseft hij. "Ik heb in het verleden immers niet veel met de mountainbike gereden, en al zeker niet in wedstrijdverband. Maar een eventuele selectie voor de Olympische Spelen werkt motiverend. Ik zou deze zomer bijzonder graag naar Rio gaan."

Het nieuws werd bevestigd door Christoph Roodhooft, ploegmanager van BKCP-Corendon. "Een concrete invulling van zijn wedstrijdprogramma is er nog niet. Maar het lijkt ons wel een goed idee om naar een bepaald doel toe te werken. Mathieu zat ook in de voorselectie van de olympische wegrit, maar probeer maar eens op te boksen tegen al die toppers uit de World Tour. Dan lijkt het ons in het mountainbiken iets haalbaarder."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick / Bron: Mediahuiskranten




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!