Michael Vanthourenhout pakt in Maldegem eerste zege sinds WK 2015

Michael Vanthourenhout pakt in Maldegem eerste zege sinds WK 2015

Michael Vanthourenhout heeft zijn eerste seizoenszege te pakken. Het jonge talent van Marlux-Napoleon Games reed in Maldegem halfkoers weg van zijn generatiegenoot Laurens Sweeck en hield een achtervolgend groepje af. Kevin Pauwels en Radomir Simunek werden tweede en derde.

De organisatoren van de Maldegemse Parkcross noemen hun wedstrijd graag die van de WK-revanche. Maar traditioneel doet de kersverse wereldkampioen er niet mee voor de zege. Zo ook dit jaar Wout van Aert niet. De kopman van het Crelan-Vastgoedserviceteam was nog niet echt hersteld van het WK en de vele verplichtingen die bij een wereldtitel horen.

"Het voelde bijzonder leuk aan om in deze mooie trui rond te kunnen fietsen", aldus Van Aert. "Maar de benen en de rug waren absoluut nog niet hersteld van het WK. Ik hoop trouwens dat ik de komende twee dagen nog wat extra rust kan inbouwen in functie van komend weekend."

Vanthourenhout-Sweeck

Wel fris: Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. Twee jonge veulens met veel goesting, die er vrij snel vanonder muisden. De West-Vlaming had er echt wel zin in, liet wat verder zijn kompaan in de steek en vertrok voor een lange solo. Vanthourenhout hield mooi stand en pakte zo zijn eerste zege sinds hij één jaar geleden de wereldtitel bij de beloften behaalde.

Kevin Pauwels sprintte 20 seconden later iets sneller dan Radomir Simunek en Gianni Vermeersch. Laurens Sweeck en Wout van Aert werden vijfde en zesde. Sven Nys werd opgehouden door een valpartij -waarbij hij zich aan de pink blesseerde- en moest vrede nemen met een 12de plaats.

"Ik had graag met deze benen op het WK rondgereden", lachte Vanthourenhout na zijn eerste seizoenszege. "In Heusden-Zolder voelde ik me jammer genoeg niet fris, vandaag zat er na enkele rustige dagen meer kracht in de benen. Ik voelde me van bij de start goed en reed snel met Laurens Sweeck voorop. Ik voelde echter dat het niet snel genoeg ging en dreef het tempo nog wat op. Na een rondje plankgas, kon ik alleen verder. Ik reed snel twintig seconden voor de eerste achtervolgers uit en kon zo mijn eigen cross rijden. Bij het ingaan van de laatste ronde had ik een halve minuut voorsprong." Voor de Wingenenaar zijn eerste seizoenszege, zijn tweede als broodrenner. "Winnen bij de profs is altijd speciaal. Al was ik sowieslo al tevreden over mijn seizoen, dit is een leuk extraatje."

Cant beste dame

In de voorafgaande dameswedstrijd pakte Sanne Cant de zege. De nummer drie van Heusden-Zolder haalde het van Sophie de Boer, die 17 seconden achterstand telde. Loes Sels was op bijna anderhalve minuut derde.

Foto's: Photopress.be / Tekst: NicoDick

Enkele foto's van de Parkcross vinden jullie via deze klik en uitslagen via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!