WK Zolder 2016: alle zaterdagse wereldkampioenen verzameld

WK Zolder 2016: alle zaterdagse wereldkampioenen verzameld

Tijdens onze WK-verslaggeving focussen we vooral op de Belgen. En dat betekent af en toe anderen tekort doen. Zoals gisteren. Daarom deze samenvattingen per categorie, met een kort wedstrijdverslag en podiumfotootje...

Junioren: Jens Dekker duldt geen tegenstand

Jens Dekker is de meer dan terechte wereldkampioen bij de junioren. Na winst in EK en Wereldbeker reed hij in Heusden-Zolder al in de eerste ronde weg van zijn tegenstanders. De Fransen bleken de beteren van de rest. Mickael Crispin spartelde het langst tegen en veroverde verdiend het zilver. Thomas Bonnet reed half koers weg van onder meer beste Belg Jappe Jaspers en pakte het brons. Jaspers moest genoegen nemen met plaats zeven, de andere Belgen kwamen niet in het stuk voor.



Dames U23: Britse Evie Richards wint eerste internationale cross

Evie Richards, vooral actief op de mountainbike en in Heusden-Zolder aan haar allereerste internationale cross toe, ging nog in de eerste ronde voorbij de snel gestarte Italiaanse Chiara Teocchi en begon meteen aan een solo die haar goud zou opleveren. De Tsjechische Nikola Noskova toonde zich in de strijd om het zilver net iets sterker dan de Nederlandse Maud Kaptheijns, maar wel op grote achterstand van de Britse.



Dames Elite: Thalita de Jong sterkste na lange achtervolging

Na een gemiste start zag Thalita de Jong al meteen een kloof van bijna een halve minuut ontstaan ten opzichte van een leidend viertal met Sanne Cant, Nikki Harris, Caroline Mani en Sophie de Boer. Nadat Harris een kleine voorsprong door een foutje verloren had zien gaan, kon De Jong na een lange achtervolging aansluiten. Ze had als enige een antwoord op een versnelling van Cant en liet de Europese kampioene even later ter plaatse. Cant zag ook nog Mani passeren en moest zich in de laatste rechte lijn nog reppen om De Boer voor te blijven. De andere Belgische vrouwen konden geen ereplaats versieren. Ellen Van Loy kon daarbij wel het excuus inroepen van ziekte de voorbije dagen.

"Toen ik mijn start alweer compleet miste, dacht ik niet meer aan de titel", zei De Jong. "Door de regen was het parcours ook iets minder gunstig geworden voor wegrensters. Tot mijn verbazing kon ik net voor het ingaan van de slotronde aansluiten bij de kopgroep. Dan was het voor mij zaak om de leiding te nemen bij een zware strook met tegenwind. Ik versnelde vanuit het zadel en zag dat Sanne kraakte. De komende weken zal ik niet meer crossen, want mijn wegseizoen start al met de Omloop Het Nieuwsblad, maar volgende winter zal ik zeker meer crossen rijden dan nu het geval was."


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: FilipDeGreef




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!