Happy Dog Cat

Sven Nys: 'Zet deze prestatie naast zege in Koksijde'

Sven Nys: 'Zet deze prestatie naast zege in Koksijde'

Het was een duidelijk geëmotioneerde Sven Nys die aan het einde van zijn laatste WK als vierde over de finish bolde, daarbij uitgebreid het publiek bedankend. Hij blikte tevreden terug op zijn laatste titelstrijd. Hieronder ook reacties van Lars van der Haar en onze landgenoot Kevin Pauwels, goed voor zilver en brons.

“Vorige week in Hoogerheide finishte ik op meer dan drie minuten, nu strand ik op enkele seconden van een bronzen medaille”, verklaarde Sven Nys. “Op dat moment was ik totaal niet meer bezig met derde of vierde worden. Ik was gewoon al heel tevreden over mijn prestatie, die ik eigenlijk naast mijn zege in Koksijde eerder dit seizoen zet. Ik zat waar ik moest zitten, heb mijn wedstrijd goed ingedeeld en heb zelfs meegestreden voor de overwinning. Ik moest enkel buigen voor de sterkste man bergop. Toen ik Wout zag vertrekken, wist ik dat hij voor goud zou gaan, ondanks zijn op dat moment toch vrij ruime achterstand op Lars.”

Lars van der Haar: “Op beslissend moment nog op buitenblad”

Lars van der Haar leek even op weg naar de wereldtitel, maar op een van de laatste lastige stroken moest hij buigen voor de even voordien na pech teruggekeerde Van Aert. “Eén domme fout kostte me mijn kans op de wereldtitel”, zei de Nederlander. “Mijn ketting lag nog op het buitenblad en in die strook heb je echt wel het binnenblad nodig om snel weg te kunnen. Ik had wel geklikt, maar wellicht net niet voldoende.”

“Tot dan ging alles goed. Door omstandigheden was ik voorop geraakt met zelfs een mooie kloof. Toen ik hoorde dat Wout naderde, wist ik dat het nog lastig zou worden. Zelf reed ik op dat moment immers een tempo dat ik kon aanhouden, maar niet meer opdrijven. Ik besliste dan maar om even in te houden en te recupereren, zodat ik een nieuwe versnelling van Wout zou kunnen beantwoorden. Dat lukte eigenlijk perfect, tot het foutje.”

Meteen is Van der Haar een mooie kans op een wereldtitel kwijt. “Klopt. Ik weet dat ik niet op elk parcours kan wedijveren met Wout en Mathieu, hier is dat wel het geval. Per slot van rekening won ik hier al tweemaal de Wereldbeker. Bovendien slaag ik er ook vaak in om te pieken op het moment dat ik er wil staan.”

Kevin Pauwels: “Titel zat er nooit in”

In de slotfase deed Mathieu van der Poel nog een ultieme poging om naar Van Aert en Van der Haar te rijden, maar toen hij inzag dat het niet meer zou lukken, liet de topfavoriet het wat lopen. Zo kon Kevin Pauwels nog het brons veroveren. “Het was al snel duidelijk wie vandaag de beste drie renners waren”, aldus Pauwels. “Toen zij al snel waren weggereden, was er al een serieuze reactie nodig om terug te keren. Daarna bleef het een zware koers waarbij ik me moest beperken tot aanklampen. De titel zat er nooit in.”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: FilipDeGreefZoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930