WK dames U23: Van den Driessche geeft op, Verdonschot elfde na remonte

WK dames U23: Van den Driessche geeft op, Verdonschot elfde na remonte

De allereerste wereldtitel bij de dames beloften ging naar de Britse Evie Richards en dus niet naar de Belgische favoriete Femke Van den Driessche. Die kwam na een slechte start nooit vooraan en gaf na kettingbreuk zelfs op. Zo werd Laura Verdonschot na een knappe remonte eerste Belgische op de elfde plaats.

De toch wel verwachte medaille zat er nooit in voor Van den Driessche, eerder dit seizoen al goed voor de Belgische en de Europese titel. Ze kwam heel slecht uit de startblokken, leek heel even te kunnen aansluiten bij een ruime achtervolgende groep achter de snel gestarte Italiaanse Chiara Teocchi, maar dat lukte net niet. Zo bleef Van den Driessche op ruime achterstand van de top drie hangen in de buurt van plaats tien, maar toen haar ketting brak, gaf ze zelfs op.

Aanvankelijk was de ontgoocheling zo groot dat Van den Driessche weigerde enige uitleg te geven, maar na enig aandringen konden toch enkele quotes worden genoteerd. De pers te woord staan in moeilijke momenten hoort inderdaad ook bij het leven van een topsporter. “Mijn start miste ik doordat ik uit mijn klikpedaal schoot, waardoor ik snel in tiende positie belandde”, aldus Van den Driessche. “Het sloeg in de benen en ook mentaal kreeg ik een serieuze tik. Ik probeerde nog wel, maar opschuiven lukte niet meer. Bij die kettingbreuk was het dan helemaal over.”

Verdonschot: "er zat nog wat meer in"

Zo werd Laura Verdonschot ietwat onverwacht de beste Belgische, net buiten de top tien. “Volgens mij zat er zeker nog wat meer in”, stelde de Lommelse. “Ik was ook slecht weg en vond niet meteen een goed ritme, pas in de tweede wedstrijdhelft lukte het beter. Bij het ingaan van de slotronde zat ik nog zeventiende, maar daarin kon ik nog zes meisjes passeren.”

“Een beetje teleurgesteld ben ik wel, want de top tien was zeker mogelijk. En dat hoewel ik ten opzichte van veel concurrentes nog wat kracht mis in zware omstandigheden. De hevige regenval maakte het een pak zwaarder en bovendien zag je door de grote plassen op veel plaatsen niet meer waar je best kon fietsen.”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: FilipDeGreef




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!