Bondscoach De Bie: 'relatie met Femke is nu beëindigd'

Bondscoach De Bie: 'relatie met Femke is nu beëindigd'

Bondscoach Rudy De Bie heeft gereageerd op het nieuws van Femke Van den Driessche en haar 'verdachte' fiets. Ongeloof overheerst. "Het is een schande wat de entourage van Femke de Belgische federatie lapt. Hier zijn geen verzachtende omstandigheden."

Rudy de Bie gelooft zijn oren niet. "Ik had nooit gedacht dat dergelijke fraude effectief de weg naar het wielrennen zou vinden. Het is een schande wat de entourage van Femke de Belgische federatie lapt. En dat net tijdens een WK in eigen land."

"Femke heb ik niet gesproken", gaat De Bie verder. "Of ik kwaad ben op haar? Ik ben vooral kwaad op diegene in haar entourage met dat idee op de proppen kwam. Femke zelf is nog jong en misschien wat naïef. Maar dit kan gewoon niet. Het maakt me triest dat dit nu gebeurt."

De Bie benadrukt dat hij niet weet welke mechanische fraude er precies gepleegd is. "Ik weet niet honderd procent zeker wat er aan de hand is of wie verantwoordelijk is. Femke is zo'n tof meisje en ze ligt prima binnen de groep, maar ik voel momenteel niet de behoefte om na dit WK contact met haar of haar entourage te zoeken. Ik hoop nu vooral dat we zondag op het sportieve kunnen focussen en dat we met de Belgen nog een mooie WK-dag kunnen beleven."

Maarten Vangramberen, journalist voor Sporza, kwam nog meer te weten. Lees het Sporza-bericht hieronder...






Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!