Waarom het zondagavond best niet regent als Van Aert wereldkampioen wordt...

Waarom het zondagavond best niet regent als Van Aert wereldkampioen wordt...

Als Wout van Aert zich zondag tot wereldkampioen kroont, zal coach Niels Albert enerzijds dolblij zijn, maar zich anderzijds toch ook even in de haren krabben. De twee hebben namelijk een weddenschap gesloten. "Ik weet niet of dit wel een goed idee was", lacht Albert...

Motiveren hoeft dus niet altijd om centen te draaien. Een originele weddenschap kan ook al helpen. Zo maakten coach Niels Albert en Van Aerts vaste mecanicien Kristof Cop een deal voor in het geval Wout van Aert na de driekleur ook de regenboogtrui zou pakken. Al houdt Albert nu al zijn hart vast.

"Als Wout wint, dan rijden Kristof en ik zondagavond nog samen van Heusden-Zolder naar Lille met de fiets", vertelt Albert. "Toch een trip van meer dan vijftig kilometer. In normale omstandigheden best een haalbare kaart. Maar wat gaat dat zondag geven? Als Wout het haalt, zal er sowieso eerst goed gefeest worden. Wellicht kunnen we pas om 22u van start. En er wordt dan ook nog pokkenweer voorspeld. Pff..."

Toch houdt Albert vol dat hij niet zal terugkrabbelen. "Ik hou mijn woord. Daar kan je van op aan. En ook Kristof is een man van zijn woord." Hoe groot Albert de kans acht dat hij zondagavond nog eens zijn koerskleren mag aantrekken? "Van der Poel is topfavoriet. Maar ik geloof in Van Aert. Hij heeft de voorbije weken hard naar deze wedstrijd toegewerkt. Het kan. Hoe? Eigenlijk simpel: door Mathieu te volgen en hem te kloppen in de sprint. Makkelijk uitgelegd, toch?, besluit de wereldkampioen van 2012 in Koksijde met een knipoog.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!