Jappe Jaspers met vraagtekens: 'Ik had sneller een dokter moeten opzoeken'

Jappe Jaspers met vraagtekens: 'Ik had sneller een dokter moeten opzoeken'

Bij de junioren is Jappe Jaspers de Belgische troefkaart voor het WK. De nationale kampioen vecht al het hele seizoen lang verbeten duels uit met zijn Nederlandse ploeggenoot Jens Dekker. Twee favorieten dus zaterdagvoormiddag, maar Jaspers start toch met enige twijfels.

“De voorbije weken werd ik wat gehinderd door ziekte”, verklaart de Bonheidenaar. “In het BK kreeg ik voor het eerst ademhalingsproblemen, maar daar bleef de hinder beperkt en kon ik toch vrij makkelijk de titel pakken. Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Lignières-en-Berry en Hoogerheide had ik er de voorbije twee weken meer last van, waardoor de resultaten tegenvielen. Achteraf bekeken had ik veel vroeger een dokter moeten opzoeken, maar het leek allemaal vrij onschuldig en dus bleef ik maar rondlopen.”

“Ik denk dat alles ondertussen achter de rug is en dat ik bijgevolg op volle sterkte aan de start zal komen. Hoe dan ook zijn er echter wel wat vraagtekens. Ik zal er gewoon het beste van maken en wil er met de steun van het Belgische publiek vol voor gaan, maar in de gegeven omstandigheden is Dekker sowieso de topfavoriet. Hij mag de meeste druk op zijn schouders nemen. Ik ken Jens ondertussen goed en weet dat ik al ver kom als ik gewoon bij hem kan blijven. Dan wordt hij op zeker moment zenuwachtiger en dreigt hij meer foutjes te maken. Zelf blijf ik in dergelijke situaties veel langer rustig.”

Frans gevaar

Toch is Dekker voor Jaspers niet de enige belangrijke concurrent. “Ik denk dat ook de Amerikanen een belangrijke rol kunnen spelen, maar vooral de Fransen zullen er klaar voor zijn”, stelt de Belgische kampioen. “Zij waren hier ook in de Wereldbeker al heel sterk, met Thomas Bonnet als winnaar, Tanguy Turgis als derde en Mickaël Crispin op vier. Ik was als tweede de enige die me ertussen kon wringen. Zaterdag kunnen die mannen misschien nog bondgenoten worden. Stel dat Dekker op zeker moment een kleine voorsprong heeft en ik zit erachter met twee of drie Fransen, dan zullen zij wel proberen om de kloof te dichten en kan ik me laten meedrijven. Maar dat zijn allemaal theorieën vooraf. Voor hetzelfde geld wordt zaterdag een compleet ander verhaal geschreven.”

Met acht overwinningen, waaronder twee manches in de Wereldbeker, twee wedstrijden in het kader van de Superprestige en het BK, is Jaspers al relatief tevreden over zijn seizoen. “Vooraf had ik misschien iets meer verwacht, maar ik heb al relatief veel pech gekend, onder meer in het Europees kampioenschap. De Wereldbeker miste ik dan weer heel nipt door de mindere resultaten van de voorbije weken. Om echt helemaal van een topseizoen te kunnen praten, mag er dus nog iets bijkomen. De Superprestige kan nog en zou ook een mooie prijs zijn, maar geef me dan toch maar de wereldtitel.”

Foto: ©Photopress.be / Tekst: FilipDeGreef





Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!