Happy Dog Cat

Groenendaal en Van der Haar samen naar Marlux-Napoleon Games?

Groenendaal en Van der Haar samen naar Marlux-Napoleon Games?

Er lijkt een toptransfer in de maak. Volgens diverse bronnen staan Lars van der Haar en Richard Groenendaal dicht bij een overstap naar Marlux-Napoleon Games. Mettepenningen ontkent de interesse niet, maar spreekt van 'voorbarigheid'. Daarom het vraagteken in onze titel...

Een paar weken geleden maakte het team van Jurgen Mettepenningen al bekend dat Mario De Clercq er eind dit seizoen mee kapt als ploegleider. "Dus is er inderdaad vervanging nodig", aldus de Oost-Vlaming. "Als je dan iemand zoekt met ervaring, zijn er niet al te veel opties. Jan Verstraeten bijvoorbeeld. Danny De Bie ook. En inderdaad, Richard Groenendaal. Ik geef toe dat er al een gesprek geweest is. Maar er is absoluut nog niets rond."

Richard Groenendaal is momenteel nog aan de slag bij het Rabobank Development Team, maar de opleidingsploeg trekt er eind 2016 de stekker uit. Dus is de voormalige wereldkampioen op zoek naar een nieuwe werkgever. Goed om weten: ook Lars van der Haar ziet zijn contract bij Giant-Shimano eind dit jaar aflopen.

Groenendaal en Van der Haar allebei einde contract

En Van der Haar liet twee jaar geleden al uitschijnen dat hij ooit nog opnieuw met Groenendaal -toch de man die Van der Haar groot maakte- wilde samenwerken. Nu ze allebei einde contract zijn, lijkt dit het goede moment om hun lot opnieuw aan elkaar te verbinden.

"Klopt", geeft Mettepenningen toe. "Daarom ook is er momenteel nog geen deal. Zo eenvoudig ligt het niet. En momenteel liggen de onderhandelingen stil omdat we in de rechtstreekse aanloop naar het WK zijn. Bel me binnen een tweetal weken nog eens opnieuw op. Dan kan ik jou meer vertellen."

Toch duiken steeds meer geruchten op dat er al een -zij het mondelinge- overeenkomst zou zijn. Bij Marlux is immers ook Klaas Vantornout einde contract. En de tweevoudige kampioen presteert momenteel niet zoals dat hoort. Dus zou Van der Haar een goede vervanger zijn.

"Ja, ik heb interesse in Van der Haar"

Maar wat dat betreft, houdt Mettepenningen zich op de vlakte. "Enerzijds is er niemand die vertelt dat Klaas weg moet. Maar als hij blijft, zal dat uiteraard aan andere voorwaarden zijn dan deze die in zijn huidige contract staan. En dan nog, ik heb nog altijd Kevin Pauwels als kopman. Kevin is pas 30. En daarnaast heb ik Michael Vanthourenhout in mijn team. Ik zie in Michael de ideale opvolger voor Vantornout. Dus het is niet van moéten. Anderzijds, Van der Haar is wel een topper natuurlijk. In winnaars heb ik altijd interesse."

Overigens zou ook Mario De Clercq aan het team verbonden blijven, gaf Mettepenningen eerder deze maand al aan. De drievoudige wereldkampioen zou de logistieke taken op zijn schouders nemen.

Eerder bereikten ons berichten dat ook Telenet-Fidea -met straks Sven Nys aan het roer- interesse had in Van der Haar. Maar nu bekend is dat Van der Haar zijn toekomst aan Groenendaal koppelt, lijkt een overstap naar Telenet-Fidea niet meteen een optie. Nys kan immers Jan Verstraeten niet meenemen naar Telenet. Dan lijkt het ook onlogisch dat er wel plaats zou zijn voor Groenendaal.

Wordt ongetwijfeld vervolgd... na het WK in Heusden-Zolder.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!