Sophie de Boer verrast in Hoogerheide. Cant pakt Werelbeker

Sophie de Boer verrast in Hoogerheide. Cant pakt Werelbeker

Nederland boven bij de dames in Hoogerheide. Sophie de Boer maakte er een onemanshow van en pakte haar grootse zege van het seizoen. Sanne Cant moest vrede nemen met plaats vijf, maar wint wel opnieuw de Wereldbeker.

Loodzwaar, en dus niet meteen te vergelijken met de WK-omloop in Heusden-Zolder. Dus moet Sanne Cant niet onmiddellijk panikeren na haar vijfde plaats in de blubber van Hoogerheide. De Enerthermrenster had het duidelijk moeilijk met de zware ondergrond en kwam amper in de buurt van het podium.

Wie minder last had met de modder was Sophie de Boer. Zij heerste van start tot finish en voelde nooit enige bedreiging vanuit de achtergrond. Ze zou op de Brabantse Wal finishen met meer dan een halve minuut voorsprong op haar landgenote Thalita de Jong, die in een beklijvende slotronde Nikki Harris afhield. Ook De Jong wordt wellicht een belangrijke factor in Heusden-Zolder.

Sanne Cant reed de hele wedstrijd in vierde plaats, maar moest in de finale uiteindelijk ook nog de Française Caroline Mani laten voorgaan. Haar wereldbekerzege kwam nooit in gevaar, omdat de Italiaanse Eva Lechner nog verder eindigde. Zij was -samen met Ellen Van Loy- haar dichtste concurrente in de stand. Van Loy kende overigens ook niet haar beste dag en zag in de stand van de Wereldbeker Nikki Harris nog over haar wippen naar plaats drie.

De Boer: "Hoogerheide is Zolder niet"

De Boer was dolgelukkig met haar overwinning. "Onbeschrijflijk om te winnen in eigen land. Ik voelde me vorige week al sterk, maar dit was een trage moddercross op mijn maat. Al blijft het ongelooflijk dat ik zo snel aan de leiding kwam en een kloofje sloeg. Nu moet ik maar doorgaan, dacht ik."

Wat het WK betreft, is De Boer realistisch. "Volgende week krijgen we een andere parcours. Sneller vooral. Hier kon ik mijn eigen tempo rijden. Laten we vooral genieten van deze zege."

Cant: "Het ging me niet goed af"

Sanne Cant was na afloop eerlijk. "Ik maakte veel foutjes. Dit ging me echt niet goed af. Het bolde heel zwaar en was super lastig. Dit had met kracht te maken en dat is niet aan me besteed. Het WK? Ik hoef daar mijn seizoen niet te redden. Ik ben Europees- en Belgisch kampioene en win nu ook de Wereldbeker. Maar ik zal mijn best doen."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!