Rucphen prooi voor Tom Meeusen

Rucphen prooi voor Tom Meeusen

Tom Meeusen heeft de veldrit in het Nederlandse Rucphen gewonnen. Zowaar een thuismatch voor de Essenaar. Zijn ploegmaat Jim Aernouts werd knap tweede, voor Radomir Simunek, Joeri Adams en Julien Taramarcaz.

Met zijn zevenen tekenden ze in Rucphen voor een eerste afscheiding: Stan Godrie, Joeri Adams, Julien Tarmarcaz, Dieter Vanthourenhout, Jim Aernouts, Tom Meeusen en Radomir Simunek.

Er waren een paar prikken, maar vooral Meeusen leek alles goed onder controle te hebben. Tot de Essenaar met nog vijf ronden te gaan zelf het gaspedaal dieper induwde toen zijn ploegmakker Aernouts in tweede positie fietste. Meeusen sloeg een kloof, die hij in de tweede koershelft al bij al makkelijk verder uitdiepte.

Zo snelde de Telenet-Fideakopman naar zijn vierde seizoenszege en deed hij nog wat extra vertrouwen op richting WK. "Absoluut. Ik heb het gevoel dat ik stilaan naar mijn topvorm ben toegegroeid, dus ben ik met deze overwinning toch wat blij." Meeusen gaf de parcoursbouwer overigens een complimentje. "Dit was echt een leuke omloop."

In het duel voor de tweede plaats toonde Jim Aernouts zich de beste, voor Radomir Simunek. Joeri Adams en Julien Taramarcaz vervolledigden de top vijf.

Wyman klopt Harris

In de voorafgaande dameswedstrijd ging de overwinning naar de Britse Helen Wyman. Zij haalde het na een beklijvend duel van Nikki Harris. In de strijd voor de derde podiumplaats sprintte Sanne van Paassen rapper dan Loes Sels.

Foto's en tekst: ©BartDesmet / NicoDick

Uitslagen via vinden jullie onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!