Waarom De Bie voor Michael Vanthourenhout en Tim Merlier kiest...

Waarom De Bie voor Michael Vanthourenhout en Tim Merlier kiest...

Deze namiddag werden in het Wielercentrum Eddy Merckx de WK-selecties voor Heusden-Zolder bekendgemaakt. Opmerkelijk: De Bie schept duidelijkheid. De wereldbekermanche in Hoogerheide is alleen nog belangrijk voor extra pionnen aan de start te krijgen. De namen én de motivatie... 

Wout van Aert, Sven Nys en Kevin Pauwels waren sowieso startgerechtigd in Heusden-Zolder, omdat zij de drie beste Belgen op de UCI-ranking zijn. Vervolgens waren Tom Meeusen en Laurens Sweeck certitudes na hun prestaties de voorbije weken.

En dat is volgens Rudy De Bie ook Michael Vanthourenhout. "Michael is een toptalent en staat er altijd op de grote momenten. Kijk naar vorig jaar, toen hij beloftenwereldkampioen werd. Kijk naar het BK, waar hij vierde werd. En ook gisteren in Lignières-en-Berry kwam hij uit de achtergrond terug om nog een ereplaats uit de brand te slepen."

Merlier

Bleef over: een zevende naam, voor in het geval Wout van Aert zondag in Hoogerheide de Wereldbeker wint. De Bie komt uit bij Tim Merlier, ploegmaat van Van Aert. "Daar is toch lang over gepraat", aldus De Bie. "Het ging tussen Merlier en Aerts. Vermeersch? Ach, eigenlijk wil ik het liever niet hebben over de jongens die er niet bij zijn. Ik heb ze persoonlijk op de hoogte gebracht, dat wel. Maar in principe verdienen ook zij deelname aan het WK. Alleen zijn er plaatsen te kort."

De Bie ging wel uitgebreid in op de vraag waarom hij voor Merlier heeft gekozen. "Dat Tim een ploegmaat is van Wout, speelt een rol. Ze kennen elkaar en een ploegmaat als kamergenoot hebben, is altijd een voordeel. Daarnaast zal Merlier zich honderd procent geven voor Van Aert, die toch het Belgische speerpunt is." "

En tot slot heeft Merlier een goede start in de benen. Dat kan belangrijk zijn in Heusden-Zolder. Dat terwijl bijvoorbeeld Toon Aerts -die ook een grote motor heeft- meestal van uit de achtergrond terugkeert." Van Aert weet dus wat hem te doen staat, zondag in Hoogerheide: Lars van der Haar afhouden en eindwinnaar worden van de wereldbeker.

Vantornout

Naast Toon Aerts en Gianni Vermeersch valt ook Klaas Vantornout uit de boot. De Bie had ook al telefonisch contact met de West-Vlaming. "Het is nooit leuk om een WK voor eigen volk te missen, maar ik heb het gevoel dat Klaas het wel begreep", aldus De Bie. "Hij blijft wat sukkelen met de gezondheid en de laatste weken zette hij de positieve signalen van Namen en Heusden-Zolder niet door."
Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!