Joeri Adams topt Belgisch podium in Luxemburg

Joeri Adams topt Belgisch podium in Luxemburg

Gisteren werd ook in het Luxemburgse Leudelange gecrost. Daar haalde kersvers Belgisch elite zonder contractkampioen Joeri Adams het van twee andere Belgen: Thomas Joseph en Angelo De Clercq. Jelle Schuermans werd vijfde.

Spannend werd het niet echt, daar in het het ondergesneeuwde Leudelange. Al in de derde ronde reed Joeri Adams weg van de rest van de concurrentie. De elite zonder contract-kampioen slaagde er daarna in zijn voorsprong verder uit te bouwen tot een minuut op belofte Thomas Joseph, die blijkbaar goed hersteld was van zijn duik in de Zonnebeekse vijver. Met Angelo De Clercq -op anderhalve minuut- mocht zowaar nog een Belg op het podium. Jelle Schuermans werd vijfde.

Adams was opgetogen met zijn overwinning. "Er is veel gezegd en geschreven over dat BK. Maar ik was gewoon teleurgesteld", vertelt hij op zijn teamwebsite. "Toen ik op dat podium stapte als Belgisch kampioen bij de elite zonder contract, besefte ik plots dat ik een stap had moeten terugzetten. Dat was een heel moeilijk moment. Als jeugdrenner was ik immers succesvol, maar bij de profs wilde het maar niet lukken.”

“Toen ik in december te horen kreeg dat mijn profcontract niet zou verlengd worden, had ik het mentaal ook al lastig. Maar ik heb me ondertussen toch wel herpakt, vind ik. Ik was al vierde in Bredene, reed en sterk BK en dit weekend deed ik het ook goed in Zonnebeke en Luxemburg. Ik ga er de resterende weken dan ook alles aan doen om nog ergens een profcontract in de wacht te slepen.”

"Blijf hoopvol"

Als dat niet lukt, ziet Adams zich genoodzaakt een job te zoeken. “Er moet immers brood op de plank komen. En ik zal dan wel zien of een fulltime job te combineren valt met het veldrijden als elite zonder contract. Maar nog eens, ik blijf hoopvol. Ik vind nog steeds dat ik een kans verdien.”

Volgende zondag rijdt Adams een wedstrijd in het Franse Lanarvilly, daarna volgt een competitieloos weekend (WK), waarna hij verder het Belgische programma afwerkt. “Ik heb dus nog wel een paar gelegenheden om me te tonen.”


Foto: ©ChristopherJobb / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!