Isolteam - nieuws

Rudy De Bie over WK-selectie: 'Zal jongeren een kans geven'

Rudy De Bie over WK-selectie: 'Zal jongeren een kans geven'

Morgennamiddag wordt de Belgische WK-selectie voorgesteld. Wat moeten we verwachten? En hoeveel invloed heeft de voorlaatste manche van de Wereldbeker op de selectie? De Bie gaf al aan 'de jongeren een kans te geven'... Een vooruitblik.

Gisteren liet Sven Nys zijn licht al schijnen op de WK-selectie en -tactiek. Weliswaar allemaal in de voorwaardelijke wijs, want tot nader order is het Rudy De Bie die de selectie samenstelt. Morgen maakt hij de gegadigden bekend. Of nog niet allemaal? Wout van Aert, Kevin Pauwels en Sven Nys hebben hun selectie beet. Wat met de 'drie + één' overige plaatsen?

Twee zekerheden:

Laurens Sweeck: Geen discussie meer over. Sweeck werd tweede op het Belgisch kampioenschap en bevestigde zijn status ook in Lignières-en-Berry met een zesde plaats na een wedstrijd waarin hij ook attractief koerste. Heeft zijn ticket zeker op zak.

Tom Meeusen:Hetzelfde geldt voor Tom Meeusen. Na zijn 9de plaats op het BK kreeg Meeusen van bepaalde criticasters de wind van voor. In Frankrijk toonde Meeusen dan hij certitude is voor het WK. Ook daar kan en mag in principe geen twijfel over bestaan.

Valt na dit weekend uit de boot:

Klaas Vantornout:Voor het seizoen hadden we er geen cent durven op verwedden. Maar na vandaag is het een feit: Klaas Vantornout zal er in Heusden-Zolder niét bij zijn. Gisteren in Zonnebeke werd hij in de tweede koershelft voorbijgereden door Rob Peeters, Diether Sweeck en Jan Denuwelaere, vandaag in Lignières moest hij vrede nemen met een 16de plaats en eindigden alle Belgische jongeren voor hem.

Vier renners voor twee (één plus één) plaatsen:

Als Van Aert de Wereldbeker wint (hij telt nu 21 punten voorsprong op Van der Haar) mogen zeven renners naar Heusden-Zolder. Dus resten ons nog twee plaatsjes. Daarvoor komen volgens ons nog vier renners in aanmerking. We geven ze alfabetisch.

Toon Aerts:
Deze neoprof ontpopte zich de laatste anderhalve maand tot vaste waarde in de subtop. Werd gisteren twaalfde. Toon Aerts kan op alle omlopen uit de voeten en deed het ook in de WB van Heusden-Zolder niet onaardig.

Tim Merlier:Merlier is ploegmaat van Van Aert. En uiteindelijk is het dankzij Van Aert dat er een extra plek wordt gecreëerd. "Dus zou je Van Aert -als beste Belg- zelf de keuze moeten laten", liet Paul Herygers vandaag optekenen. Extra pluspunt: Merlier heeft een verschroeiende start in de benen en kan het pad effenen voor zijn kopman. Bewees eerder al een echte teamspeler te zijn.

Gianni Vermeersch: Vermeersch' resultaten de voorbije weken waren zeer oké. Alleen op het BK gaf hij op na een valpartij, maar reed toen nog voor een topvijfplaats. Was vandaag de beste van deze vier renners wat het resultaat betreft. Vraag is wel of Vermeersch ook in dienst van Van Aert wil koersen indien nodig.

Michael Vanthourenhout:Uittredend beloftenwereldkampioen én een kampioenschapsrenner bij uitstek. Voor Sven Nys is Vanthourenhout een zekerheid, en dat vermoedden wij ook.

Feit is dat De Bie twee toptalenten zal moeten thuis laten voor Heusden-Zolder en dat is zonder meer een jammer zaak. Anderzijds, ze hebben de toekomst nog voor zich...

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

december 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031