Mathieu van der Poel herhaalt demonstratie van Otegem in Zonnebeke

Mathieu van der Poel herhaalt demonstratie van Otegem in Zonnebeke

Wereldkampioen Mathieu van der Poel raast verder door de eerste weken van 2016. Net als maandag in Otegem stond ook vandaag in de Kasteelcross geen maat op de Nederlander. Rob Peeters, Diether Sweeck en Jan Denuwelaere finishten op meer dan een minuut.

Rob Peeters schoot het best uit de startblokken op het loodzware parcours in Zonnebeke. Lang duurde dat niet. Eerst nam Diether Sweeck over, een weinig later was het de beurt aan Mathieu van der Poel. Klaas Vantornout en Sven Nys probeerden hun wagonnetje aan te haken, maar slaagden daar niet in.

"Ik kon optimaal gebruik maken van mijn technische capaciteiten", minimaliseerde Van der Poel zijn snelle voorsprong. "Maar makkelijk was het toch niet. Dit is echt een zwaar parcours." Toen Nys kettingproblemen kende, een minuut te voet stond en zo in de achtergrond verzeilde, was het voor de wereldkampioen al helemaal een fluitje van een cent om zijn voorsprong verder uit te bouwen.

Vantornout probeerde de schade te beperken, maar rond half koers werd zijn achterstand groter en kreeg hij zelf het gezelschap van Jan Denuwelaere, Rob Peeters en Diether Sweeck. Even later moest de uittredende Belgische kampioen dat trio ook laten rijden.

"Dit hoeft niet per sé een nadeel te zijn voor morgen"

Ondertussen soleerde Van der Poel net als in Otegem naar zijn zesde seizoenszege. "Of ik daar morgen niet de gevolgen zal van dragen? Dat zal ik je morgennamiddag vertellen. Maar dat hoeft niet per sé. Vorige week had ik 's maandags in Otegem ook betere benen dan daagse voordien op het Nederlands kampioenschap."

De strijd voor de tweede plaats bleef spannend tot in de slotronde. Finaal haalde Rob Peeters het van Diether Sweeck en Jan Denuwelaere. Wel op ruim één minuut van Van der Poel, die in laatste rondes duidelijk wat gas terugnam. Vantornout gaf als vijfde meer dan twee minuten prijs. Joeri Adams, Sven Nys -die toch een felle remonte maakte-, Berne Vankeirsbilck, Thijs van Amerongen en Vinnie Braet maakten de top tien vol.

Jolien Verschueren won de dameswedstrijd in Zonnebeke. De Oost-Vlaamse had aan de finish een halve minuut voorsprong op Loes Sels en veertig seconden op Maud Kapteijns. De Zwitser Loris Rouiller was de beste nieuweling, Jarne Driesen won de juniorenwedstrijd.

Foto: ©GinoCogghe / Tekst: NicoDick
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!