'Morkhoven' met 15 medailles grote winnaar van nationale kampioenschappen

'Morkhoven' met 15 medailles grote winnaar van nationale kampioenschappen

Nee, ze haalden niet de meeste krantenkoppen. Maar als je alle resultaten van de nationale kampioenschappen overloopt, is er één constante: de broers Roodhooft. De mannen van Morkhoven behaalden vorig weekend niet minder dan 15 medailles, verspreid over vijf landen. En drie team.

BKCP-Corendon. Tot eind november kwam het team amper in beeld. Daar zat uiteraard de vervelende knieblessure van Mathieu van der Poel voor veel tussen. En de fysieke problemen waar Wietse Bosmans blijft mee kampen. Maar ook de andere renners haalden niet hun gewenste niveau.

Gelukkig hadden de broers Roodhooft nog Sanne Cant en enkele jongeren bij Enertherm-BKCP die voor overwinningen zorgden. En deed Laurens Sweeck het voorbeeldig bij ERA-Murprotec, ook een een team dat vanuit Morkhoven -administratief en financieel- wordt bestuurd.

Maar sinds de terugkeer van Mathieu lijkt het hele team opnieuw op te flakkeren. Met als hoogtepunt de nationale kampioenschappen van vorig weekend, waar zowel BKCP-Corendon, het opleidingsteam Enerthem-BKCP als ERA-Murprotec het super deden. Op Julien Taramarcaz na, die in Zwitserland vrede moest nemen met zilver, loste iedereen de verwachtingen in.

En dat leverde de discipelen van de broers Roodhooft, bijgestaan door onder meer Marc Herremans en ploegleiders Stefaan Sweeck, Mark Janssens, Marc Dierickx en Adrie van der Poel, maar liefst vijftien medailles op, verspreid over vijf landen. Van die vijftien was bijna de helft goud.

WK-favorieten

Wat meer is, ook op de komende wereldkampioenschappen zouden de broers wel eens bijzonder hoog kunnen scoren. Zowat in elke categorie hebben ze een (top)favoriet in hun rangen. Jongens (en één jongedame) die in Heusden-Zolder een parcours op maat vinden en die stuk voor stuk aan het toewerken zijn naar dat WK.

Sanne Cant mogen we ongetwijfeld bij de topfavorieten rekenen op het Circuit van Terlaemen. Daarnaast domineren Jappe Jaspers en Jens Dekker het hele juniorenseizoen. Samen toppen ze het favorietenlijstje in hun categorie. In de U23-wedstrijd kunnen Adam Toupalik en Daan Hoeyberghs bijzonder vlot uit de voeten in Zolder. Bij de profs tot slot is regerend wereldkampioen Mathieu van der Poel ook dit jaar de grote favoriet.

Voor de broers Roodhooft is het dus duidelijk een winter met twee gezichten. Benieuwd of ze de januarimaand eindigen zoals ze die begonnen zijn...

De 15 medailles -alfabetisch- op een rij:

Michael Boros (BKCP-Corendon): zilver bij de elite in Tsjechië
Kevin Cant (ERA-Murprotec): brons bij de elite z/c in België
Sanne Cant (Enertherm-BKCP): goud bij de dames elite in België
Jens Dekker (Enertherm-BKCP): goud bij de junioren in Nederland
Jappe Jaspers (Enertherm-BKCP): goud bij de junioren in België
Radomir Simunek (ERA-Murprotec): goud bij de elite in Tsjechië
Laurens Sweeck (ERA-Murprotec): zilver bij de elite in België
Julien Taramarcaz (ERA-Murprotec): zilver bij de elite in Zwitserland
Adam Toupalik (BKCP-Corendon): brons bij de elite in Tsjechië
Toon Vandebosch (Enertherm-BKCP): brons bij de junioren in België
Arno Van Den Broeck (Enertherm-BKCP): goud bij de nieuwelingen in België
David van der Poel (BKCP-Corendon): brons bij de elite in Nederland
Mathieu van der Poel (BKCP-Corendon): goud bij de elite in Nederland
Niels Vandeputte (Enertherm-BKCP): zilver bij de nieuwelingen in België
Philipp Walsleben (BKCP-Corendon): goud bij de elite in Duitsland


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!