Isolteam - nieuws
AGB 24/24

Nys, Van der Poel en Vantornout toppen deelnemerslijst Kasteelcross

Nys, Van der Poel en Vantornout toppen deelnemerslijst Kasteelcross

Wereldkampioen Mathieu van der Poel, Sven Nys en Klaas Vantornout toppen zaterdag de affiche van de Zonnebeekse Kasteelcross. Voor Nys niet zomaar een tussendoortje, zegt hij. "Ik wil me op een zwaarder parcours toch eens testen tegen Mathieu."

"Ik ben in de loop der jaren zowat een vaste klant geworden in Zonnebeke", vertelt Nys. "We werken er een plezant rondje af, weliswaar ook een lastig. Zeker met de regenval verwacht ik er een paar zware stroken."

De wereldbekermanche van zondag in Frankrijk, was geen hinderpaal voor Sven Nys. "Lignières-en-Berry is belangrijk, want ik wil graag mijn klassement verdedigen. Maar ik hou me donderdag en vrijdag bewust wat rustig in functie van dat dubbel programma. In Zonnebeke wil ik absoluut wat ritme opdoen. De motor laten warm draaien voor zondag, zeg maar."

"Ik ben trouwens blij dat ook Mathieu van der Poel aan de start staat", gaat Nys voort. "Samen met Wout van Aert is Mathieu momenteel dé referentie om te weten waar ik sta. Zeker op een zwaarder parcours wil ik toch wel eens testen hoe groot het verschil met Van der Poel nog is."

Voorzorgen genomen

Nys heeft overigens zijn voorzorgen genomen om die tweedaagse in optimale omstandigheden af te werken: "Na Zonnebeke volgt een verre verplaatsing. Maar mijn mobilhome vertrekt zaterdag al naar Frankrijk. Zelf heb ik een andere mobilhome in bruikleen voor Zonnebeke. Van daaruit vertrek ik dan met ploegleider Jan Verstraeten en verzorger Guy Verbist met de wagen tot net voorbij Parijs waar we overnachten. Zondagmorgen leggen we het laatste stuk naar Lignières-en-Berry af."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick

Info Kasteelcross Zonnebeke via onze kalenderpaginaZoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30