Nys, Van der Poel en Vantornout toppen deelnemerslijst Kasteelcross

Nys, Van der Poel en Vantornout toppen deelnemerslijst Kasteelcross

Wereldkampioen Mathieu van der Poel, Sven Nys en Klaas Vantornout toppen zaterdag de affiche van de Zonnebeekse Kasteelcross. Voor Nys niet zomaar een tussendoortje, zegt hij. "Ik wil me op een zwaarder parcours toch eens testen tegen Mathieu."

"Ik ben in de loop der jaren zowat een vaste klant geworden in Zonnebeke", vertelt Nys. "We werken er een plezant rondje af, weliswaar ook een lastig. Zeker met de regenval verwacht ik er een paar zware stroken."

De wereldbekermanche van zondag in Frankrijk, was geen hinderpaal voor Sven Nys. "Lignières-en-Berry is belangrijk, want ik wil graag mijn klassement verdedigen. Maar ik hou me donderdag en vrijdag bewust wat rustig in functie van dat dubbel programma. In Zonnebeke wil ik absoluut wat ritme opdoen. De motor laten warm draaien voor zondag, zeg maar."

"Ik ben trouwens blij dat ook Mathieu van der Poel aan de start staat", gaat Nys voort. "Samen met Wout van Aert is Mathieu momenteel dé referentie om te weten waar ik sta. Zeker op een zwaarder parcours wil ik toch wel eens testen hoe groot het verschil met Van der Poel nog is."

Voorzorgen genomen

Nys heeft overigens zijn voorzorgen genomen om die tweedaagse in optimale omstandigheden af te werken: "Na Zonnebeke volgt een verre verplaatsing. Maar mijn mobilhome vertrekt zaterdag al naar Frankrijk. Zelf heb ik een andere mobilhome in bruikleen voor Zonnebeke. Van daaruit vertrek ik dan met ploegleider Jan Verstraeten en verzorger Guy Verbist met de wagen tot net voorbij Parijs waar we overnachten. Zondagmorgen leggen we het laatste stuk naar Lignières-en-Berry af."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick

Info Kasteelcross Zonnebeke via onze kalenderpaginaZoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!