Ook nationale titels voor Van den Driessche, Heyns en Van Loy

Ook nationale titels voor Van den Driessche, Heyns en Van Loy

Voor het eerst in de geschiedenis werden er voor dames nieuwelingen, junioren en beloften aparte nationale truien verdeeld. Belofte Femke Van den Driessche, juniore Joyce Heyns en nieuwelinge Tess Van Loy gingen met de eer aan de haal.

Europees beloftenkampioene Femke Van den Driessche was de grote favoriete bij de beloften en de renster van Kleur Op Maat-NODRUGS weerstond de druk. Ze haalde het met een voorsprong van 19 seconden op Laura Verdonschot. Shana Maes werd derde. “Ik had vandaag meer stress dan tijdens het EK. Vraag me niet hoe het komt”, aldus Van den Driessche.

“De verwachtingen waren hooggespannen. Niet alleen bij mezelf, maar ook bij de buitenwereld. Ik kon vandaag alleen maar tevreden zijn met de zege. Ik heb gepiekt naar deze periode en ik hoop ook op het WK top te zijn. Ook daar krijgen de beloften voor het eerst een eigen regenboogtrui. Dat juich ik natuurlijk alleen maar toe.”

Heyns: ‘Geprofiteerd van Jolien Verschueren’

Bij de junioren trok Joyce Heyns aan het langste eind, voor Jara Noël en Marthe Truyen. “Ik was samen met Jara Noël en Jinse Peeters één van de favorieten, maar je moet het nog altijd kunnen waarmaken. Ik had een goeie start en kon al snel de leiding nemen.”

“Ik heb zelfs nog even kunnen profiteren in het zog van Jolien Verschueren (alle damescategorieën reden samen, red.). Op mijn eigen tempo ben ik naar de titel kunnen rijden. Het is geweldig om zo eens in de bloemetjes gezet te worden.”

Van Loy: ‘Dit is uniek’

Tess Van Loy was de beste nieuwelinge in Lille. De 15-jarige renster was sterker dan Shari Bossuyt en Tessa Zwaenepoel.

“In ronde twee begon ik in mijn winstkansen te geloven”, vertelt Van Loy. “De laatste ronde kwam ik nog ten val, maar gelukkig zonder erg. Het was echt uniek om eens voor zoveel volk te rijden. Mijn seizoen kan nu al niet meer stuk.”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NielsRouvrois

Vind uitslagen via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!