BK Beloften: Thijs Aerts topt Telenet-Fideapodium

BK Beloften: Thijs Aerts topt Telenet-Fideapodium

Thijs Aerts is de nieuwe Belgische beloftenkampioen. De 19-jarige Antwerpenaar reed solo naar de titel. Opvallend: voor Aerts is het pas de eerste zege van het seizoen. Daan Soete (2e) en Quinten Hermans (3e) maakten het feestje van Telenet-Fidea compleet.

Het BK voor beloften begon met een valse noot voor het team van Hans van Kasteren. Eli Iserbyt, één van de grote favorieten, was het eerste dominosteentje in een massale val bij de start en moest noodgedwongen opgeven. Slechts een handvol renners ontsprongen de valpartij en dat was het signaal voor de jury om de wedstrijd stil te leggen en opnieuw te laten starten.

Het oponthoud sloeg de favorieten nauwelijks uit hun lood. Ploegmaats Aerts, Hermans en Soete maakten samen met schaduwfavoriet Daan Hoeyberghs (BKCP-Corendon) het mooie weer en het was Aerts die in de slotronden optimaal profiteerde van het numerieke overwicht van Telenet-Fidea. “We moesten Daan Hoeyberghs onder druk blijven zetten en ik heb het juiste moment gekozen”, glunderde Aerts na afloop. “Ik nam een voorsprong en heb niet meer getwijfeld. Even dacht ik dat Hoeyberghs de kloof nog zou dichten, maar ik was blijkbaar sterk genoeg."

Kampioenschapsrenner

Voor de voormalige wereldkampioen bij de junioren (Hoogerheide 2014) is het pas zijn eerste zege van het seizoen. “Of ik een kampioenschapsrenner ben? (lacht) Na vandaag misschien wel. Maar een echte verrassing is het ook niet. In Baal was ik al goed.”

“Ik had daar kunnen winnen, maar die dag primeerde het klassement (bpost bank trofee, red.) van Quinten. Ik ben natuurlijk heel blij met deze titel. Hopelijk neemt dit ook een beetje druk weg bij Toon (broer en eliterenner Toon Aerts, red.). Bovendien zal Hans van Kasteren erg blij zijn met dit volledige podium.”

 Soete: ‘Herstart was juiste beslissing’

Daan Soete was een gelukkige tweede. “Maar er zat misschien meer in”, klonk het op de persconferentie. "De val en de herstart waren niet ideaal voor de zenuwen, maar ik denk wel dat de jury de meest sportieve beslissing heeft genomen. De valpartij gebeurde net achter mij, dus ik weet niet wat de oorzaak was.”

“Een duidelijke ploegtactiek hadden we niet. Thijs koos het juiste moment, maar het had ook omgekeerd kunnen zijn. Hij vindt hier ook wel een parcours op zijn maat. En Thijs is een kampioenschapsrenner.”

Hermans: ‘Ontmoedigd na val’

Terwijl Aerts en Soete de val konden ontwijken, lag Hermans wel tegen de grond. “Er was geen ontkomen aan”, doet de Limburger zijn verhaal. “Jammer, want door die val was mijn goesting eigenlijk al een beetje over. Uiteraard ben ik een beetje ontgoocheld, maar ik ben ook heel blij dat Thijs wint.”

“Ik had hem vooraf verteld dat ik hem graag aan de Belgische titel zou helpen”, gaat de Europese kampioen verder. “Hij heeft mij ook al een paar diensten bewezen. Dat we met de ploeg het volledige podium innemen is best speciaal. Het toont aan dat we goed bezig zijn.”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NielsRouvrois

Alle uitslagen vinden jullie via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!