BK junioren: topfavoriet Jappe Jaspers demonstreert

BK junioren: topfavoriet Jappe Jaspers demonstreert

Sterk nummer van Jappe Jaspers. De topfavoriet maakte in Lille zijn favorietenrol helemaal waar. Rond halfkoers reed de Bonheidenaar de volledige concurrentie los uit het wiel. Seppe Rombouts en Toon Vandebosch vervolledigden het podium.

Zoals we in de voorbeschouwing al aangaven: Jappe Jaspers was de voorbije maanden niet onklopbaar, maar op de grote momenten stond het Enertherm-BKCP-talent er wel. Zo ook vandaag in het Belgisch kampioenschap. Duldde Jaspers in de aanvangsronden van het junioren-BK nog het gezelschap van Toon Vandebosch, Seppe Rombouts, Alessio Dhoore en Jari De Clercq, rond halfkoers reed hij zijn gezellen relatief makkelijk op afstand.

Jaspers vergrootte zijn voorsprong tot bijna een halve minuut en pakte zo -na Waregem- zijn tweede Belgische titel. De strijd voor de tweede plaats was een stuk spannender. Uiteindelijk haalde Seppe Rombouts het van Jaspers' ploegmaat Toon Vandebosch. Alessio Dhoore greep met zijn vierde plaats net naast een medaille.

"Ik sloeg makkelijk een kloof"

Jaspers gaf toe dat het een relatief makkelijke overwinning was. "Zonder hard te fietsen, lukt het uiteraard niet. Maar ik moet bekennen dat ik vandaag hele goede benen had. Dat gevoel had ik al op de rollen. Halfkoers maakte ik het verschil in de technische passage. Daar stond mijn coach en hij gaf me aan om daar vol door te gaan. Ik sloeg een kloofje van zes, zeven seconden en dat kon ik snel uitdiepen."

Seppe Rombouts zat op dat moment in het wiel van de nieuwe kampioen. "Er was weinig tegen te beginnen, denk ik. Ik moest het gat laten vallen en zag Jappe zomaar wegrijden van ons. Dat ik weinig hulp kreeg? Toon was uiteraard een ploegmaat van Jappe. En Alessio Dhoore en Jari De Clercq zaten volgens mij toen al redelijk à bloc. Maar ik ben tevreden met deze tweede plaats. Ik kan met Jappe wedijveren in de lastige crossen zoals op de Koppenberg of in Francorchamps, maar Lille is Francorchamps niet", lacht de Balen BC-jongere.

Vandebosch: "Als eerstejaars zeer blij met brons"

Toon Vandebosch was ook al een tevreden derde. De jongeman die ons op de persbabbel na afloop deed denken aan de jonge Bart Wellens, is overigens pas eerstejaars. "Toen Jappe ging, wilde ik eerst nog reageren, maar hij reed te rap. Toen besliste ik om wat afstoppingswerk te verrichten. Zo kon ik ook nog voor het podium gaan. Misschien zat er wel zilver in. Maar ik klaag niet."

Alessio Dhoore werd als vierde afgevlagd en was wel super ontgoocheld. "Vierde is vandaag wellicht de meest ondankbare plaats. Ik had gewoon geen superbenen. Daardoor zat het podium er net niet in", aldus de West-Vlaming die zijn laatste wedstrijden -Bredene en Leuven- nog won.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick

Alle uitslagen vinden jullie via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!