'Piek van meer dan 1,1 miljoen kijkers voor Soudal Leuven'

'Piek van meer dan 1,1 miljoen kijkers voor Soudal Leuven'

De kijkcijfers en toeschouwersaantallen tijdens de eindejaarsperiode bewijzen dat het veldrijden nog nooit zo populair was. De vijf crossen van organisator Golazo sports in die weken scoorden beter dan ooit. Leuven -zonder een pak toppers- piekte zelfs met meer dan één miljoen kijkers.

“Sinds de Scheldecross in Antwerpen pieken de kijkcijfers naar nooit geziene hoogtes”, weet Christophe Impens van Golazo sports, organisator van de Bpost Bank Trofee, de Soudal Classics, de Wereldbeker Namen en de Superprestige in Francorchamps. “Maar ook op de cross zelf was het publiek in de voorbije periode talrijker aanwezig dan in de jaren ervoor. Zowel in Antwerpen, Namen, Loenhout, Baal als Leuven noteerden we een recordopkomst. Het is duidelijk dat het veldrijden nog niet over zijn hoogtepunt heen is. Veel mensen komen als neutrale supporter naar een veldrit en komen er de unieke sfeer opsnuiven.”

Piek van 1.118.000

Ook de twee Waalse topcrossen doen het uitstekend op het vlak van kijkcijfers én toeschouwers. De UCI Wereldbeker op de Naamse Citadel was het bewijs dat het veldrijden in Wallonië ook bestaansrecht heeft. En liefst 778.500 mensen bekeken de uitgebreide samenvatting van de Superprestige Francorchamps op VRT. Er werden overigens kijkcijferrecords gebroken in de voorbije weken. De Kwadro Grote Prijs Sven Nys haalde een piek van 1.027.000 kijkers en de Soudal Cyclocross Leuven werd zelfs de best bekeken veldrit van het huidige seizoen. Gemiddeld 878.000 kijkers, met een piek van 1.118.000, zagen de talentvolle Toon Aerts naar de overwinning stormen in Leuven.

“Leuven is inderdaad een uitschieter. We noteerden een nooit gezien aantal toeschouwers en TV-kijkers voor die cross die aan het eind van een hele drukke veertiendaagse komt. In oktober rezen hier en daar wat twijfels over de publieke interesse voor de cross, maar deze cijfers bewijzen dat het veldrijden nog lang niet aan het einde van zijn latijn is”, besluit Impens.

Foto: ©Photopress.be





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!