Zaterdag 9 januari: Editie 2 van Red Bull Tout Droit

Zaterdag 9 januari: Editie 2 van Red Bull Tout Droit

Red Bull Tout Droit is back. Op zaterdag 9 januari organiseert Red Bull in Damme, langs de oevers van het schipdonkkanaal, de 2de editie van de veldrit 'nieuwe stijl', waarbij in een rechte lijn gesprint wordt van punt A naar punt B, over tal van hindernissen die typisch zijn voor het veldrijden.

Anders dan vorig jaar combineert Red Bull Tout Droit in het pittoreske Damme elementen uit verschillende disciplines. De wedstrijd begint met een zogenaamde 'Le Mans' start waarbij je als deelnemer naar je fiets sprint. Daarna moet je al lopend en fietsend naast het water zo snel mogelijk de vastgelegde afstand in rechte lijn weten te overbruggen. Op je weg vind je typische obstakels en natuurlijke hindernissen. Denk aan boomstammen, tuinhekkens en jawel, mogelijk zelfs koeien. Niels Albert en Wout van Aert testten het parcours al eens uit (lees klik).

Wilde je graag deelnemen aan Red Bull Tout Droit? De snelste tijd van de dag wint een Specialized CruX fiets ter waarde van 1399 euro. De inschrijvingen zijn afgesloten maar dankzij Veldritkrant.be maak je nog kans om een startnummer (inclusief food|&drinks, massage, bike repair, ...) voor de cyclocrossrace te bemachtigen. Beantwoord alvast volgende vraag: Hoe lang is het parcours dit jaar? Stuur je antwoord samen met de nodige gegevens (voornaam+naam, geslacht, geboortedatum, e-mailadres, gsmnr. en adres) naar bart@veldritkrant.be

Vijf winnaars worden morgen (6/1/2016) bekend gemaakt en verwittigd.

Iedereen is alvast welkom zaterdag om te genieten van dit spektakel.


Foto: © Nathan Polis / Red Bull Content Pool

Praktische info en sfeerbeelden 1ste editie vinden jullie via onze kalenderpagina en/of via Red Bull Tout DroitZoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!