Van Kessel wint in Surhuisterveen, Mourey in Zwitserse Meilen

Van Kessel wint in Surhuisterveen, Mourey in Zwitserse Meilen

Een veldritloze dag in België vandaag. In Nederland en Zwitserland werd echter wel gecrost. Corné van Kessel pakte zijn eerste seizoenszege in Surhuisterveen, Francis Mourey was de beste in het Zwitserse Meilen, waar de finale van de EKZ Tour op de agenda stond.

Geen Mathieu Van der Poel of Lars Van der Haar aan de startlijn in Surhuisterveen. Ook andere toppers lieten in deze drukke periode de verre trip naar Friesland links liggen. Een unieke kans voor de renners van de tweede rij dus. En die boodschap had Corné Van Kessel duidelijk begrepen. Niet lang na het startschot sloeg de 24-jarige renner van Telenet-Fidea al meteen een kloof en soleerde nadien soeverein naar zijn eerste profzege.

Spannender was de strijd om de tweede plaats. Daarin toonde Philipp Walsleben zich sterker dan de Nederlander Twan den Brand. Ook Lars Boom dook in Serhuisterveen het veld in en pakte met een zevende stek zijn eerste top-10 notering na zijn rentree. Boom deed zelfs een tijdlang mee voor het podium en tankte zo ongetwijfeld wat extra vertrouwen vooraleer hij straks naar Australië afreis voor de Tour Down Under.

Bij de vrouwen toonde Anna Van der Breggen dat ze meer is dan enkel een steengoede wegrenster. De nummer twee van het afgelopen WK in Richmond rondde een lange solo knap af. De Britse kampioene Helen Wyman moest tevreden zijn met de tweede plaats, onze landgenote Joyce Vanderbeken legde beslag op de laatste podiumstek.

Mourey de beste in Meilen

In de slotmanche van de Zwitserse EKZ Tour ging de winst naar Fransman Francis Mourey. Die soleerde in zijn gloednieuwe Fortuneo-VitalC-shirt naar zijn eerste zege voor zijn nieuwe team. Sascha Weber kreeg een halve minuut aan de broek gesmeerd, Lars Forster was de beste Zwitser op meer dan één minuut.

Onze landgenoot Dieter Vanthourenhout legde op het zware parcours beslag op een tiende plaats. Angelo De Clercq kende pech en moest met een 32ste stek vrede nemen.

Bij de dames stond geen maat op Eva Lechner. De Italiaanse finishte met meer dan een minuut voorsprong op Pavla Havlikova.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: JeffreyFierens




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!