Hermans, Cant, Rombouts en Sprangers triomferen in Baal

Hermans, Cant, Rombouts en Sprangers triomferen in Baal

Quinten Hermans won in Baal de voorlaatste manche in de Bpost Trofee voor beloften en dat levert hem de leidersplaats op. In Sint-Niklaas start hij begin februari met zestien seconden voorsprong op Hoeyberghs. Sanne Cant, Seppe Rombouts en Lloyd Sprangers waren de andere winnaars.

Het zag er lang naar uit dat die kloof van zestien tellen groter zou zijn. Hermans, begonnen met een achterstand van 39 seconden, liet zijn concurrenten al in de eerste ronde ter plaatse, pakte de vijftien seconden van de tussensprint – Hoeyberghs passeerde niet in de top drie – en reed een bonus van een halve minuut bij mekaar. In de tweede wedstrijdhelft stokte het echter bij de Europese kampioen. Hij zag in de slotronde zelfs zijn ploeggenoot Thijs Aerts aansluiten.

Die gunde Hermans uiteindelijk echter ook de vijftien bonificatieseconden verbonden aan de zege. Nicolas Cleppe zorgde voor een compleet Telenet-Fideapodium, Hoeyberghs beperkte de schade en liep als vierde binnen met een achterstand van 25 seconden.

“In het begin ging het heel goed en kon ik vlot een ruime voorsprong nemen”, stelde Hermans. “Plots voelde ik me echter misselijk worden en kon ik geen kracht meer ontwikkelen. Een verklaring heb ik niet meteen, het wordt een nachtje afwachten en hopen dat ik niet ziek aan het worden ben. Ik hoopte uiteraard om meer voorsprong te nemen ten opzichte van Hoeyberghs. Op dit parcours lagen kansen voor mij om Daan een tikje te geven. Het is er deels uitgekomen, maar het zal in Sint-Niklaas zeker een spannende strijd worden voor eindwinst.”

Sanne Cant dicht bij vierde eindzege

Bij de dames lijkt het pleit beslecht. Sanne Cant deelde Jolien Verschueren een serieuze tik uit en leidt nu met bijna vier minuten voorsprong op de Oost-Vlaamse. Enkel ziekte of pech kan haar nog van een vierde eindzege houden.

Voor de dagzege moest Cant wel afrekenen met een alweer heel sterke Ellen Van Loy. Die nam al vroeg voorsprong, Cant kon pas in de voorlaatste ronde aansluiten en mede door een val van Van Loy in de slotronde het verschil maken.

“Het was een lastige wedstrijd”, zei Cant. “Het was vaak maar net te doen om te blijven fietsen. Ik nam de koppositie net voor de balken en wilde er een snelle slotronde uitpersen. De val van Ellen maakte het iets makkelijker, maar ik denk dat ik op dat moment al een klein kloofje had.”

Sprangers en Rombouts

Bij de nieuwelingen toonde Lloyd Sprangers (Lares-Doltcini) zich de beste. In de slotronde reed hij weg van Jens Clynhens. Vince Van den Eynde moest met problemen aan zijn klikpedaal nog iets vroeger afhaken, maar deed als derde wel een uitstekende zaak in de bpost bank trofee. Hij heeft nu met enkel nog de slotmanche in Sint-Niklaas te gaan dertien punten voorsprong op eerste achtervolger Tomas Kopecky.

Bij de junioren ten slotte kon Seppe Rombouts (Acrog-Balen BC) in de voorlaatste ronde definitief afstand nemen van zijn naaste belagers. Tijl Pauwels en Arno Debeir, allebei van Lares-Doltcini, mochten hem flankeren op het podium. De junioren hebben geen eigen klassement in de Bpost Bank Trofee


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: FilipDeGreef
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!