Happy Dog Cat

Mathieu van der Poel verkiest Spanje boven Baal

Mathieu van der Poel verkiest Spanje boven Baal

Geen GP Sven Nys morgen voor Mathieu van der Poel. De wereldkampioen viert de overgang van oud naar nieuw in Spanje. "Ik wil mijn basis nog wat verbreden met een stageweek richting de kampioenschappen", vertelt hij in zijn column in Het Nieuwsblad.

"Vanavond is het oudejaar, en ik weet al een hele tijd hoe ik da ga vieren", begint Van der Poel in zijn column. "Ik ga niet aan een tafel zitten schransen, geen champagne drinken of luidop aftellen (...) Tien uur het licht uit, dat lijkt me redelijk. (...) Als u dit leest, ben ik al in Spanje, waar ik me een paar dagen ga voorbereiden op het Nederlands kampioenschap."

"Mijn uitslagen waren uitstekend de voorbije weken, maar zoals ik eerder al vertelde, ik kan mijn versnelling nog niet doortrekken. Bedoeling is om daar de komende dagen in Spanje in alle rust en in de zon aan te werken. De basis nog wat breder maken via langere trainingen, om dan op het Nederlands kampioenschap nog sterker terug te komen."

Vantornout wel

Klaas Vantornout maakt de omgekeerde beweging. Hij was in Baal niet voorzien, maar de Belgische kampioen kon in extremis zowel Baal als Leuven aan zijn programma toevoegen. Hij kreeg in laatste instantie toch een startcontract van organisator Golazo. En daar is hij blij mee: “Enerzijds omdat ik zo onze nieuwe hoofdsponsor Marlux kan plezieren door nog tweemaal in de tricolore te crossen met hun logo. Anderzijds omdat ik na mijn mislukte eerste seizoenshelft mezelf nu nog zoveel mogelijk wil tonen."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

januari 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31