Incident Nys-Vermeersch werpt schaduw over zege Dieter Vanthourenhout

Incident Nys-Vermeersch werpt schaduw over zege Dieter Vanthourenhout

Dieter Vanthourenhout won de Versluys Cyclocross in Bredene. Met ook nog broer Michael en Klaas Vantornout op het podium zorgden de drie West-Vlamingen voor een mooi afscheid van sponsor Sunweb. Al werd dat jammer genoeg overschaduwd door een opstootje tussen Gianni Vermeersch en Sven Nys.

Dieter Vanthourenhout heeft zijn vierde seizoenszege op zak. In Bredene profiteerde de 30-jarige West-Vlaming optimaal van het numerieke overwicht van Sunweb-Napoleon Games. Vanthourenhout demarreerde rond halfkoers uit een ruime kopgroep, waarna zijn ploegmaats mooi afstoppingswerk leverden.

"Eerder had ook Gianni Vermeersch al een kloofje geslagen, maar hij kreeg geen vrijheid", verduidelijkte Dieter na afloop. "Tim Merlier dichtte de kloof. Even later voelde ik dat het moment was aangebroken om zelf een versnelling te plaatsen. Ik had meer geluk. Al moet ik toegeven, ik ben een hele wedstrijd lang bijzonder diep moeten gaan om mijn voorsprong vast te houden. Gelukkig kreeg ik in de achtergrond steun van mijn ploegmaats."

Hoe de rest ook probeerde, niemand kwam nog een seconde dichter op Vanthourenhout, die zo voor de tweede keer in zijn carrière de Ereprijs Paul Herygers op zijn naam schreef. Achter hem zorgden broer Michael én Belgisch kampioen Klaas Vantornout niet allleen voor een compleet West-Vlaams podium, maar ook voor een volledig Sunweb-Napoleon Gamespodium. "Het perfecte afscheidscadeau voor onze jarenlange sponsor Sunweb. Vanaf morgen in Baal komt Marlux op onze truitjes te staan."

Sven Nys versus Gianni Vermeersch


Jammer dat de knappe prestatie van Vanthourenhout na afloop werd overschaduwd door een incident tussen Sven Nys en Gianni Vermeersch. Nys beweerde dat Vermeersch hem bijna in de dranghekkens reed en spelde de Klerkenaar na afloop de les. Ook Tim Merlier uitte zijn ongenoegen richting de temperamentvolle Vermeersch.

"Er is veel geduwd en getrokken", bevestigde Klaas Vantornout. Vermeersch probeerde zich na afloop nog te excuseren, maar daar had geen van de betrokken oren naar. "Hij is er het hart van in", vertrouwde vader Vermeersch ons 's avonds toe. "Gianni beweert absoluut dat hij geen enkel manoeuvre heeft gedaan om Nys opzettelijk te hinderen. Spijtig dat hij niet geloofd wordt.

Ondertussen stuurde Vermeersch alvast een tweet richting Sven Nys met excuses. "Jeugdige onbezonnenheid", noemt hij het zelf. En Sven Nys lijkt intussen ook wat afgekoeld en aanvaardde de excuses van de West-Vlaming. "Einde discussie", aldus Nys. "Laat de cross in Baal een feest zijn."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick


Vind alle uitslagen via onze kalenderpagina

Info GP Sven Nys Baal via klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!