Happy Dog Cat

Sanne Cant zorgt voor enige Belgische zege in Heusden-Zolder

Sanne Cant zorgt voor enige Belgische zege in Heusden-Zolder

Belgisch en Europees kampioene Sanne Cant heeft op knappe wijze de dameswedstrijd in Zolder op haar naam geschreven. In een spannende finale rekende de technisch sterke Lilse af met Katherine Compton. Ellen Van Loy werd fraai derde.

De Tsjechische Pavla Havlikova zorgde voor een valse start, waardoor de dames pas een dikke vijf minuten later dan het voorziene startuur definitief het Circuit van Terlaemen opstormden. Ellen Van Loy startte furieus en kreeg Eva Lechner, Sabrina Stultiens, Nikki Harris, Sanne Cant, Sophie De Boer en Pavla Havlikova mee in de spits van de koers.

Zeven stuks, later herleid tot een trio, weliswaar mede door een valpartij van wereldbekerleidster Lechner. Bleven vooraan over: Cant, Van Loy en Compton. De Amerikaanse gaf de sterkste indruk als het op snelheid aankwam, maar technisch was Cant dan weer de betere, waardoor nooit grote verschillen werden gecreëerd. Onze nationale kampioene besloot bovendien haar krachten te sparen voor de laatste ronde. Een gouden zet, zo bleek.

Van Loy hing meerdere keren aan het rekkertje, moest zelfs afhaken, maar kwam in volle finale toch weer in het wiel van Cant en Compton aansluiten. Tot de Belgische kampioene in de laatste fase ridder of mis speelde met een fraaie demarrage. Compton spartelde nog even tegen, maar Cant hield haar inspanning vol tot op de streep. Van Loy mocht mee op het podium.

WK-ambities

Oververdiende zege van de Kempense, die amper een week na haar rampzalige wedstrijd in Namen opnieuw de witte WB-leiderstrui mocht omgorden. En een extra opsteker in functie van het WK: binnen vijf weken zal de tegenstand niet sterker zijn dan die vandaag was. Sanne Cant mag begin 2016 heus dromen van een eerste regenboogtrui.

"Deze overwinning geeft een boost aan mijn vertrouwen maar zorgt tegelijk voor meer druk. Die wedstrijd ligt bovendien nog veraf en in de tussentijd kan er zoveel gebeuren. Maar ik weet nu wel aan wat ik mij op deze mooie en technische omloop mag verwachten", reageerde Cant na afloop.

Ook Ellen Van Loy was tevreden: "Ik had de rol moeten lossen omdat ik even voet aan grond had moeten zetten. In de slotronde kwam ik nog terug, maar net toen ik de aansluiting maakte, versnelde Sanne. Zo verloor ik opnieuw terrein en moest ik mij zelfs nog reppen om Talitha de Jong af te houden. Toch zalig dat ik nog eens het podium van een wereldbekermanche haal."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!