Klaas Vantornout klaar voor kerstperiode: 'De honger is groot'

Klaas Vantornout klaar voor kerstperiode: 'De honger is groot'

De eerste helft van het veldritseizoen was een ware nachtmerrie voor Belgisch kampioen Klaas Vantornout. De Torhoutenaar geraakte door fysieke problemen geen poot vooruit. Ondertussen is er -veel- beterschap in zicht. En dat op een drietal weken van... Jawel, het nieuwe BK.

"Ik wil niet opnieuw oprakelen wat er allemaal verkeerd is gelopen", vertelt Vantornout. "Maar dat het tot begin december een kwakkelseizoen is geweest, vond ook ik bijzonder pijnlijk. Dat was absoluut niet ingecalculeerd. Eens een minder weekend, ja. Maar nu liep het week na week verkeerd. Zeer frustrerend. Toen testen uitwezen dat mijn conditie niet top was, ben ik keihard beginnen werken. Onder meer in Calpe heb ik moordende trainingen afgewerkt. Die beginnen nu stilaan zijn vruchten af te werpen."

Van 18 naar 14

En maar best ook, want Vantornout was op de UCI-ranking naar een 18de plaats weggezakt. Maar dankzij zijn fraaie vierde plaats van zondag in Namen, stijgt Vantornout opnieuw naar rang 14.

"Eerlijk? Daar ben ik niet mee bezig geweest. Oké, mijn startpositie was niet meer ideaal. Maar veel verschil maakte dat eigenlijk niet. Dat ik in Namen pas als 30ste het veld indook, was omdat ik uit mijn klikpedaal schoot bij de start. Dat moet ik niet aan mijn startpositie wijten. Ik ben overigens kalm gebleven en rustig opgeschoven. Dat ik uiteindelijk nog als vierde werd afgevlagd, vind ik zelf ferm. Het zijn vijgen na Pasen, maar mits een goede start had ik meegedaan met het koptrio Van Aert-Van der Poel-Pauwels."

"Nog mooie weken"

Ondertussen hoor je de commentaren langs de kant van het parcours al opdoemen. "Kijk, het BK komt er aan. Daar is Klaas weer." Vantornout zucht. "Er komen inderdaad nog mooie weken aan. En de honger is nog groot. Natuurlijk hoop ik nog wat te oogsten. Mag het? Ik had het ook liever anders gezien..."


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick



Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!