Nikki Harris boekte eerste seizoenszege, Cant verliest leidersplaats aan Lechner

Nikki Harris boekte eerste seizoenszege, Cant verliest leidersplaats aan Lechner

De Britse Nikki Harris heeft in Namen na een lange solo voor het eerst dit seizoen een zege kunnen boeken. De Italiaanse Eva Lechner, derde, nam de leidersplaats in de Wereldbeker over van Sanne Cant, die slechts als veertiende finishte.

Beste Belgische dame op de Citadel was Ellen Van Loy. Haar ontketende ploeggenote Harris volgen zat er niet in, maar ze kon zich tot diep in de finale meten met Lechner, Katherine Compton en Caroline Mani. Pas in de slotronde moest ze definitief buigen voor dit drietal. Mani werd tweede, voor Lechner en Compton. Jolien Verschueren moest zoals gewoonlijk van ver terugvechten en finishte als zevende.

Nikki Harris was zichtbaar dolgelukkig met haar eerste overwinning van het seizoen. “Ik droom al heel lang van een zege in de Wereldbeker en nu is het eindelijk zover”, stelde de Britse. “Ik kan het nauwelijks geloven. Al heel het seizoen lang doe ik er alles aan, maar winnen lukte voor vandaag nog niet.”

Cant: "Alles deed pijn vandaag"

“Het was wel heel zwaar”, ging Harris verder. “Ik zat de rondjes echt af te tellen op mijn fiets. Dat ik ook derde word in de stand van de Wereldbeker is een mooie bonus. Aan meer wil ik nog niet denken, laat me eerst maar even van dit moment genieten.”

Sanne Cant, zaterdag nog de beste in Antwerpen, kon geen echte verklaring geven voor haar offday. “Of ik opnieuw last had van mijn recente blessure weet ik niet, want het deed vandaag allemaal pijn. Niets lukte gewoon, het tempo lag veel te hoog voor mij en dat is heel frustrerend. Ik verlies ook de leidersplaats in de Wereldbeker, maar met zeventien punten achterstand is een tweede opeenvolgende eindzege nog niet verloren.”

Foto: ©Photopress.be / Tekst: FilipDeGreef




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!