Van Aert zet ook vijfde Bpost-manche naar zijn hand

Van Aert zet ook vijfde Bpost-manche naar zijn hand

Er staat in deze fase van het seizoen geen maat op Wout van Aert. De Vastgoedservice-Golden Palacekopman zette vandaag ook de Scheldecross naar zijn hand. Mathieu van der Poel kraakte op twee ronden van het einde. Lars van der Haar finishte derde.

Het troepte lang samen op Linkeroever. Tot Lars van der Haar even werd opgehouden en een schuiver maakte op een helling, ten val kwam en zelf ook wat jongens ophield. Het sein voor Mathieu van der Poel om het gashendel wat dieper in te duwen. Alleen Van Aert slaagde er in de kloof te dichten. Het was snel duidelijk dat de nummers één en twee van het WK van vorig seizoen er met kop en schouders bovenuit staken.

En uiteindelijk bleek Van Aert duidelijk nog een maatje te sterk voor zijn Nederlandse concurrent. Met een tweetal snelle rondjes zette de leider in de Bpost Bank Trofee Van der Poel op veilige afstand. Voor Van Aert zijn vijfde opeenvolgende zege in het regelmatigheidscriterium.

Van der Poel hield makkelijk zijn tweede plaats vast, terwijl Lars van der Haar ondanks het akkefietje rond halfkoers toch nog de derde podiumplaats opeiste. Hij rekende in de slotfase af met Kevin Pauwels en Sven Nys.

In het klassement loopt Van Aert nu tot meer dan vier minuten uit op Kevin Pauwels, Nys heeft bijna acht minuten achterstand. Alleen voor de verdere ereplaatsen blijft het spannend.

Van Aert relativeert verschil

"Op dit parcours was het toch even afwachten hoe de koers zou verlopen", aldus Van Aert. "Bovendien kampte ik halfweg met een weerbarstige ketting, waardoor ik ongewild Lars hinderde. Mijn excuses daarvoor. Maar toen Van der Poel verdapperde, kon ik niet anders dan reageren. Dat ik er bovenuit steek? Zo groot was dat verschil met Mathieu vandaag niet. Ik blijf realistisch en ben gewoon blij met deze nieuwe zege."

Van der Poel: "Ik merkte dat er iets gebeurde achter mij. Toen moest ik niet wachten. Maar op dit moment ben ik nog niet opgewassen tegen Wout. Uiteindelijk ben ik blij met de tweede plaats. Die schat ik naar waarde na alweer een zware trainingsweek. Nu is Wout nog te sterk, maar volgende week verwacht ik mezelf toch nog een tikkeltje sterker."

Lars Van der Haar: "Ik trok mijn arm half uit de kom bij dat manoeuvre rond halfkoers en dat deed verdomd veel pijn. Gelukkig verdween die wat later. Meer dan die derde plaats zat er van dan af niet meer in."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!