Isolteam - nieuws

Sven Nys wordt op 1 maart 2016 sportief manager van Telenet-Fidea

Sven Nys wordt op 1 maart 2016 sportief manager van Telenet-Fidea

Wat er al even zat aan te komen, werd zonet in Diegem bevestigd. Sven Nys -samen met Golazo-CEO Bob Verbeeck- wordt de nieuwe sportief manager van het Telenet-Fidea velddritteam. De overdracht gebeurt op 1 maart 2016 en zal onder de NV Balenberg vallen.

Hans van Kasteren neemt na het seizoen definitief afscheid van het Telenet Fidea Cycling Team. Hij ging zelf op zoek naar een waardige overnemer en vond die in Sven Nys en de NV Balenberg. “Samen met onze hoofdsponsors heb ik de knoop doorgehakt en gekozen voor Sven Nys als opvolger”, verduidelijkt van Kasteren. “Wij zijn er allemaal van overtuigd dat Sven een meerwaarde zal zijn voor het team. Sven Nys is een icoon binnen het veldrijden en de meerwaarde die hij kan bieden aan onze renners en de teamstructuur heeft uiteindelijk de doorslag gegeven in deze beslissing.”

“Onder leiding van Sven zal ook de veelbesproken piramide van onze jeugdwerking blijven bestaan”, vult van Kasteren aan. “De piramide wérkt, dat hebben we met o.a. Eli Iserbyt, Quinten Hermans, Thijs Aerts,… al duidelijk bewezen. Dat Sven dit ook erkent, kan alleen maar een enorme boost geven aan onze huidige jeugdrenners.”

Voor Balenberg NV past een veldritteam perfect in het verlengde van de activiteiten van het Sven Nys Cycling Center, het centrum voor off-road biking dat in volle aanbouw is op Balenberg. Sven Nys: “Ik heb altijd gezegd dat ik na mijn actieve carrière graag jonge renners wilde opleiden en begeleiden. Dat is één van de pijlers van het Sven Nys Cycling Center en ook van het Telenet Fidea Cycling Team. Nergens in de cross is er een team met zo’n traditie op dat vlak. Het team zal ook kunnen terugvallen op Energy Lab waarmee we een partnership hebben en de locatie leent zich ook nog eens perfect voor crosstrainingen. Met mijn ervaring kan ik ook de eliterenners – toch het uithangbord van het team - en de organisatie op zich nog wat bijbrengen.”

In het dagelijkse management van het Telenet Fidea Cycling Team zal Sven worden bijgestaan door Karen Ramakers, die de voorbije jaren ook al een deel van de managementtaken van het team op zich heeft genomen. Kris Wouters blijft actief als ploegleider, Nancy van Kasteren blijft instaan voor de startcontracten van de renners en administratie. Alle lopende contracten met renners en sponsors worden overgenomen.

Foto's: ©Photopress.be
Zoeken

AGB 24/24

Kalender

januari 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031