AGB 24/24
Isolteam - nieuws

Wout van Aert pleziert sponsor met nieuwe zege in Zilvermeercross

Wout van Aert pleziert sponsor met nieuwe zege in Zilvermeercross

Wout van Aert heeft net als vorig jaar de Zilvermeercross op zijn naam geschreven. Op goed twee ronden van het einde reed hij weg uit een kopgroep van vijf. Mathieu van der Poel en Laurens Sweeck mochten mee op het podium.

Mathieu van der Poel brak de koers al open na vijftien minuten wedstrijd. Alleen Wout van Aert volgde gezwind in een snel rondje. Toen de twee even temporiseerden, kwam ook Laurens Sweeck vooraan aansluiten, wat later kwamen ook Tom Meeusen en thuisrijder Rob Peeters nog terug. Sven Nys miste op een haar de aansluiting.

Op twee ronden van het einde vond Wout van Aert het welletjes met een fikse demarrage. Laurens Sweeck drong nog even aan, maar zag snel het nutteloze van zijn poging in. Van Aerts finishte met een mooie solo en kon ruim genieten van een ererondje in de thuisbasis van zijn Vastgoedservice-Golden Palaceteam.

In de strijd voor de overige podiumplaatsen kwam Van der Poel nog terug tot bij Sweeck. In de laatste zandstrook liet de wereldkampioen Sweeck ter plaatse. Terwijl Tom Meeusen terugviel, bikkelden Nys en Peeters nog ferm voor de vierde plaats. Nys sprintte uiteindelijk een zucht sneller dan de Desselnaar. Meeusen werd zesde.

Jolien Verschueren bij de dames en Jarne Driessen bij de junioren waren de winnaars van de afwachtingswedstrijden.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

december 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031