Joeri Adams op zoek naar nieuw team: 'ik blijf gemotiveerd'

Joeri Adams op zoek naar nieuw team: 'ik blijf gemotiveerd'

Joeri Adams vertoeft op dit moment samen met zijn Vastgoedservice-Golden Palaceploegmaats op stage in Calpe. Zijn laatste stage met het team, want de oudere broer van Jens moet op zoek naar een nieuwe ploeg. "Ik blijf gemotiveerd", aldus de 26-jarige Minderhoutenaar.

27 januari 2007. Joeri Adams wordt in het West-Vlaamse Hooglede wereldkampioen bij de junioren. Er wordt hem een grote toekomst voorspeld. Ondertussen is Joeri 26, maar tot een echte doorbraak is het niet gekomen. Ook dit seizoen valt het voorlopig niet mee.

"Dat klopt", is ook Joeri Adams zelf realistisch. "Ik had er meer van verwacht. Een paar wedstrijden vond ik mezelf wel goed fietsen, maar een groot aantal crossen bleef ik onder mijn niveau. En ja, door mijn minder goede UCI-ranking sta ik niet op de ideale startrij om aan een wedstrijd te beginnen, maar dat wil ik niet inroepen als excuus. Het moet gewoon beter."

UCI-punten

Anderen, denk maar aan Jens Vandekinderen, Wietse Bosmans of Dieter Vanthourenhout, trekken af en toe naar het buitenland om extra UCI-punten te sprokkelen en zo een eventuele deelname aan de Wereldbeker te verwerven. Adams voorlopig niet. "Voorlopig niet, nee. Uiteindelijk staan die jongens die je opnoemt naast mij in de start. Zo veel scheelt dat niet. Trouwens, ik focuste dit seizoen vooral op de nieuwe Belgische wedstrijden die op tv komen. In het buitenland goed presteren is mooi, maar dat krijgt in eigen land maar weinig aandacht."

En dat is op dit moment net wat Joeri Adams nodig heeft, want straks scheiden de wegen van de broers. "Ik ben eind december einde contract bij Vastgoedservice-Golden Palace. Voorlopig ben ik inderdaad op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik vermoed en hoop dat ik nog een verlenging krijg tot het einde van het seizoen. Dat zou betekenen dat ik nog iets meer dan twee maanden heb om me te bewijzen", aldus Adams.

Profwaardig

Tezelfdertijd blijft hij realistisch. "Ik mag ook geen mirakels verwachten. Als je al maanden rond plaats vijftien of twintig eindigt, dan ga je plots niet op het podium van het BK staan in Lille. Maar ik blijf zeker het beste van mezelf te geven. Ik ben nog altijd maar 26 en ik vind mezelf profwaardig."

"Oké, momenteel behoor ik tot de middenmoot. Maar ben ik daarom niet profwaardig? Er rijden in mijn buurt nog een aantal jongens die het statuut van beroepsrenner hebben. Het probleem is dat het veldrijden maar een vijftal echte teams telt en dat die zich beperken tot vier, vijf profs. Misschien moeten er in de toekomst wat meer privé sponsors in de cross komen..."

Nieuwe lichting

De nieuwe lichting talenten, met onder meer Merlier, broer Jens, Van Aert, Van der Poel, Sweeck, Vanthourenhout, etc.. doet Adams ook geen deugd. "Klopt. Dat zijn meteen een pak renners die er zich komen tussenwringen. Anderzijds: slechter wordt het ook niet meer. Op Eli Iserbyt na zie ik de komende jaren geen toppers meer prof worden. Dus het kan alleen maar verbeteren. Ook wat mezelf betreft. Dit seizoen valt tegen, maar misschien ben ik volgend jaar weer een stuk beter. Ik blijf in elk geval gemotiveerd", besluit de Kempense boekhouder.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!