Verrassing: Zdenek Stybar crost alleen in Essen

Verrassing: Zdenek Stybar crost alleen in Essen

Niet toevallig ging Veldritkrant.be de voorbije dagen niet mee in het gespeculeer rond het veldritprogramma dat Zdenek Stybar deze winter zou afwerken. Gewoon omdat er nog totaal geen uitsluitsel was. Dat is er ondertussen wel. Stybar neemt aanstaande zaterdag de start in Essen. Meteen ook de enige veldrit van het seizoen waaraan hij deelneemt.

Dat Stybar in Essen van start gaat, is geen toeval. Het dorpje in de Noorderkempen -het geboortedorp van zijn vrouw Ine- is immers Stybars tweede thuis. "Na overleg met de teamleiding zal ik alleen in Essen deelnemen", aldus Stybar. "Vanaf dan zal ik focussen op mijn voorbereiding op het wegseizoen."

"Het is een zware beslissing, want zoals jullie weten hou ik nog enorm van het veldrijden. Maar iedereen heeft zaterdag tijdens Boonen & Friends gemerkt dat ik momenteel wat conditionele achterstand heb. Dan heeft het geen zin me met de toppers te meten. Het zou ook niet respectvol zijn tegenover de organisatoren."

Essen vormt daar dus een uitzondering op. "Ik hoop en ben overtuigd dat mijn supporters er op post zullen zijn", aldus de Tsjech. De beslissing van Stybar is voor een aantal andere organisatoren wel een domper. Onder meer Bredene had stellig gerekend op zijn deelname. Lars Boom zou naar verluidt een alternatief zijn om de leemte op de affiche op te vullen.

Lars Boom start zijn veldritseizoen in Antwerpen en hoopt daarna op een selectie voor de wereldbekermanches van Namen en Heusden-Zolder. Maar tot een confrontatie Stybar-Boom zal het deze winter dus niet komen.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!