Pauwels verlost van rugklachten, Vanthourenhout hersteld van val

Pauwels verlost van rugklachten, Vanthourenhout hersteld van val

Een week na de wereldbekermanche in Koksijde zijn in het Sunweb-kamp de grootste zorgen geweken. Kopman Kevin Pauwels fietst weer zonder rugpijn, ook jonkie Michael Vanthourenhout is voldoende hersteld van zijn pijnlijke tuimelperte. Beiden starten in de Flandriencross.

De eerste échte moddercrossen deden de fragiele rug van Kevin Pauwels geen goed. In Hasselt sleepte hij nog een derde plaats uit de brand, maar in Koksijde werd de Kalmthoutenaar pas achtste. 'Pijn in de onderrug', luidde de reden voor deze mindere prestatie. Dus trok Pauwels deze week richting kine Lieven Maesschalck, die de spieren in de onderrug van de Sunweb-kopman weer losmaakte. “De rug is beter nu”, klinkt Pauwels. “Hopelijk heb ik er in Hamme geen last meer van.”

Naast Pauwels kreeg de praktijk van Maesschalck deze week ook Michael Vanthourenhout een paar keer over de vloer. De regerende beloftewereldkampioen kwam in Koksijde onzacht in aanraking met de nadarhekken. Aanvankelijk vreesde men een breuk, maar uiteindelijk viel de schade goed mee en kan hij in Hamme starten.

“Zwaar parcours niet slecht”

Trouwens, de Sunweb-Napoleon Games-boys trekken met hoge verwachtingen richting de Flandriencross. De wedstrijd was tot twee jaar geleden nog in handen van manager Jurgen Mettepeningen en de uitvalsbasis van het team ligt nog steeds in de Oost-Vlaamse gemeente. “Ik zou Jurgen graag een plezier doen”, blikt Pauwels vooruit. “Door de vele regen zal de omloop wel een pak zwaarder zijn dan vorig jaar. Misschien niet slecht voor mij, zolang we maar niet hoeven te lopen."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: JeffreyFierens
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!