Wout van Aert: 'Flandriencross wordt geen kopie van vorig seizoen'

Wout van Aert: 'Flandriencross wordt geen kopie van vorig seizoen'

Herinnert u zich de eerste editie van de Flandriencross nog? Bloedstollend was het, de strijd tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. De jonge Lillenaar trok aan het langste eind in de sprint. Zondag verwacht de kopman van Vastgoedservice-Golden Palace echter een ander scenario.

"De weersomstandigheden zouden het parcours wel eens zwaarder kunnen maken", vertelt Van Aert. "Het is moeilijk in te schatten, maar de kans is reëel dat de verschillen zondag groter zijn dan vorig jaar. En op een zwaarder parcours zal Sven Nys één van de grote favorieten zijn."

Maar ook Van Aert zelf start met de nodige ambitie. "Ik heb mijn leidersplaats in het klassement te verdedigen en de dagzege is natuurlijk ook niet te versmaden. Maar de zware wedstrijd in Koksijde is wel in de kleren gekropen. Ik voelde het daags nadien. En dan is er nog de winter die plots toeslaat. We hebben er lang op moeten wachten, maar hij komt stevig binnen."

Hoe ver staat Van der Poel?

Wout van Aert, momenteel nog steeds leider in alle klassementen, noemt dus Sven Nys als grote concurrent, maar twijfelt of Mathieu van der Poel er net als vorig jaar tot in de finale zal bij zijn. "In Koksijde liet Mathieu meteen mooie dingen zien, maar het verschil met Sven en mij was toch niet klein. Het zou straf zijn als hij die kloof op een week tijd kan dichten."

Een mening die Van der Poel beaamt. "Ik denk dat ik nog net iets meer tijd nodig heb", vertelt de wereldkampioen, die zich de sprint van vorig jaar nog levendig herinnert. "Ik heb er in elk geval nog een aantal keer aan teruggedacht. Volgens mij was het toen ook het eerste echte duel tussen Wout en mij."

Van der Poel trainde de voorbije dagen in Spanje. “Ik moet nu vooral nog lange duurtrainingen afwerken en dat is door het koude weer in België niet zo interessant." Vandaag keerde Van der Poel terug naar Kapellen.

Ongewijzigd parcours

Het parcours op het domein Meulenbroek onderging in vergelijking met vorig jaar nauwelijks wijzigingen. "Enkel de laatste rechte lijn is een beetje korter", vertelt parcoursbouwer Erwin Vervecken. “Het domein heeft alles in zich om een topcross te organiseren. Ik denk dat we daar voor jaren gebeiteld zitten.”

De beroemde Mirabrug, het uithangbord van het domein, zit -wegens te smal- ook dit jaar niet in het parcours, maar doet wel opnieuw dienst als catwalk voor de renners.


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!