Joyce Vanderbeken sprokkelt 80 UCI-punten in Frankrijk

Joyce Vanderbeken sprokkelt 80 UCI-punten in Frankrijk

Ex-Belgisch kampioen Joyce Vanderbeken deemsterde de voorbije jaren helemaal weg. Dit seizoen lijkt ze opnieuw wat boven water te komen. Vorig weekend won ze twee wedstrijden in Frankrijk, wat haar 80 UCI-punten opleverde. Daarmee springt ze van plaats 82 naar 57.

Begin 2009 kroonde Joyce Vanderbeken zich in Ruddervoorde tot Belgisch kampioene. Ook de daaropvolgende drie jaar stond ze steevast op het podium van het BK en was ze een van 's lands beste dames in het veld. Daarna ging het bergaf. Vooral rug- en bekkenproblemen lagen aan de oorzaak.

Maar sinds dit seizoen gaat het weer beter met de ondertussen 31-jarige West-Vlaamse. Meedoen met de absolute top zit er niet meer in, maar in de subtop trekt ze meer dan haar streng. Dit weekend werd ze door bondscoach De Bie zelfs geselecteerd voor de WB-manche van Koksijde. Vanderbeken paste echter, omdat ze al twee wedstrijden in Frankrijk op haar programma had staan.

"En dat bleek de juiste keuze, want ik won beide wedstrijden", vertelt een dolgelukkige Vanderbeken. "Zowel in Pierric als in La Mézière kon ik snel een kloofje slaan die ik niet meer uit handen gaf."

Twee belangrijke overwinningen, noemt Joyce het. "Winnen is sowieso leuk, maar daarnaast sprokkelde ik met de zeges ook 80 UCI-punten die me flink vooruithelpen in de ranking. Stilaan kom de top 50 in zicht. Niet slecht als je weet dat ik van plaats 175 kom." Zondag start Vanderbeken in de BB-Trofeemanche van Hamme.

Dieter en Sven Vanthourenhout

Ook de neven Dieter en Sven Vanthourenhout pakten mooie ereplaatsen in dezelfde Bretoense wedstrijden. Dieter werd respectievelijk 3de en 2de, telkens achter de Fransman Clément Venturini. En dat leverde ook hem 50 extra punten op. Zo springt de Ruiseledenaar van 62 naar 57 in de ranking en scheiden hem nu nog 36 punten van de 50ste plaats, wat hem opnieuw startrecht in de Wereldbeker zou opleveren.

Ook neef Sven was in Pierric en La Mézière van de partij. De Beernemse ploegmaat van Sven Nys eindigde zowel zaterdag als zondag 4de. Ook zij staan zondag in Hamme aan de start van de Flandriencross.



Video Bron: Youtube / Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!